Oryginalne włoskie lody na bazie pasty migałowej z masłem orzechowym i orzechami laskowymi bez laktozy, bez glutenu, wegańskie. Idealna propozycja dla szukających prawdziwego włoskiego smaku, a w szczególności dla wegan i osób z nietolerancją laktozy lub z nietolerancją glutenu. Lody na bazie pasty migdałowej, białka grochu i mąki ryżowej to absolutna nowość na polskim rynku i doskonała alternatywa dla dostępnych do tej pory lodów sojowych i ryżowych. Każdy ma prawo do odrobiny przyjemności. Producentem lodów Casa del Gelato jest włoska rodzinna firma, z wieloletnimi tradycjami w produkcji lodów rzemieślniczych. Dzięki połączeniu doświadczenia, starych rodzinnych receptur i innowacyjności w produkcji, lody wytwarzane przez Casa del Gelato można znaleźć w wielu krajach na świecie.
CASA DEL GELATO Lody z masłem orzechowym i orzechami laskowymi
woda, cukier, syrop glukozowy, masło orzechowe 5,02%, dekstroza, olej kokosowy, mąka ryżowa, pasta z orzechów laskowych 2,01%, białko z grochu, pasta migdałowa 0,5%, barwnik karmelowy
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna (kJ)
799.00 kJ
9.5%
Wartość energetyczna (kcal)
191.00 kcal
9.6%
Tłuszcz (g)
7.10 g
10.1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
3.40 g
17.0%
Węglowodany (g)
29.40 g
11.3%
w tym cukry (g)
25.30 g
28.1%
Błonnik (g)
0.90 g
Białko (g)
2.10 g
4.2%
Sól (g)
0.10 g
1.7%
Dzienna porcja obliczona na podstawie wartości energetycznej dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) na 100 g produktu.Twoje zapotrzebowanie może być wyższe lub niższe.