Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

WEDEL Kakao ciemne z Ghany 180 g

Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu

Data ważności: 19-10-2019
kakao ciemne
FriscoNowy, zapakowany
7,99
za 1 szt. / 180 g
44,39 / kg
EAN: 5901588078496
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Składniki

Pokaż

Składniki

Zawiera 11% tłuszczu kakaowego

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające glutenMoże zawierać
MlekoMoże zawierać
SojaMoże zawierać

Inne informacje o alergenach

Może zawierać mleko, zboża, soję.

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowy100 g*
Energia1298 kJ8 400 kJ
Energia310 kcal2 000 kcal
Tłuszcz 11 g70 g
w tym kwasy nasycone 6,9 g20 g
Węglowodany 11 g260 g
w tym cukry 0,5 g90 g
Błonnik 34 g-
Białko 23 g50 g
Sól 0,05 g6 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

180

Jednostka

g

Waga brutto: 204

Wymiar liczbowy: 180

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rodzaj opakowania

Typ: Karton

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

inne

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Wedlowski blok czekoladowy Czas przygotowania: 40 min. Porcja dla 6 osób. - 250 g masła - 250 g cukru kryształu - 120 ml wody - 40 g kakao E. Wedel - 400 g mleka w proszku - 200 g pokruszonych herbatników - 100 g orzechów laskowych - 50 g rodzynek - 100 g czekolady E. Wedel Sposób przygotowania: Cukier kryształ połączyć z kakao, dodać wodę i masło, całość zagotować w rondelku. Masę ostudzić do temp. około 45°C. Do studzonej masy dodać mleko w proszku, dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia grudek. Dodać pokruszone herbatniki, orzechy laskowe i rodzynki. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy, uprzednio wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Formę z masą odstawić na 4 godziny do lodówki do zastygnięcia. Blok po wyjęciu z formy polać rozpuszczoną czekoladą E. Wedel.

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Wedlowskie kakao, powstałe z ziaren kakaowca pochodzących z Ghany. Ziarna kakaowca z Ghany są cenione ze względu na swoją wysoką jakość, a powstały z nich proszek kakaowy ma czekoladowy posmak. Doskonałe do picia, jak również do wypieków i wszelkiego rodzaju deserów. Nadaje potrawom wyjątkowy, nie zapomniany smak. Wypróbuj przepis, który znajduje się na opakowaniu lub wykorzystaj nasze ciemne kakao w swojej ulubionej recepturze!

Marka

E. Wedel

Marka: E. Wedel

Produkt

Nazwa funkcjonalnaKakao
Wariantciemne z Ghany

Informacje dotyczące stylu życia

O obniżonej zawartości tłuszczu

Oświadczenia żywieniowe

Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

LOTTE Wedel sp. z o.o. ul. Zamoyskiego 28/30 03-801 Warszawa Polska

Adres zwrotny

LOTTE Wedel sp. z o.o. ul. Zamoyskiego 28/30 03-801 Warszawa Polska www.wedel.pl www.czekolada.pl Infolinia konsumencka: 801 811 011 Opłata według taryfy lokalnej

Telefon/Fax kontaktowy

801811011

Adres internetowy

www.wedel.pl

www.czekolada.pl

Tagi:

WEDEL