Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

POLSKI CUKIER Cukier drobny 1 kg

POLSKI CUKIER Cukier drobny 1 kg
FriscoNowy, zapakowany
4,49
za 1 szt. / 1 kg
4,49 / kg
EAN: 5907069000499
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Cukier biały Diamant drobny to wysokiej jakości cukier biały o drobnej granulacji. Szybko się rozpuszcza, dzięki czemu doskonale nadaje się do pieczenia delikatnych ciast i biszkoptów. Jest również niezastąpiony przy wyrobie kremów, ubijaniu śmietany, piany z białek, słodzeniu zimnych napojów, świeżych owoców, sałatek owocowych oraz deserów. Doskonały także do zamrażania owoców.

Pakowany w mocną, papierową torbę 1 kg.

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyŚrednie wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna 1700 kJ / 400 kcal
Białko 0 g
Węglowodany 100 g
Tłuszcz 0 g

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie

Ciasto cytrynowe 4 jajka, 125 g masła, 125 g cukru drobnego Diamant, 2 cytryny, 150 g mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 150 g cukru pudru Diamant Oddzielić żółtka od białek, cukier i masło ubić na jednolitą masę. Dodać żółtka, 2 łyżki soku z cytryny, skórkę startą z 2 cytryn, proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać, dodać mąkę. Białka ubić na sztywną pianę i dodać ostrożnie do ciasta. Wszystko jeszcze raz delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do posmarowanej tłuszczem formy. Piec ok. 40-45 minut w temp. 160-170° C. Cukier puder Diamant wymieszać z 2 łyżeczkami soku z cytryny na gęstą, jednolitą masę. Polewą udekorować schłodzone ciasto cytrynowe.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

1

Jednostka

kg

Waga brutto: 1003

Wymiar liczbowy: 1

Jednostka (specyficzna): Kilogramów

Rodzaj opakowania

Typ: Torebka papierowa

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Cukier biały Diamant drobny to wysokiej jakości cukier biały o drobnej granulacji. Szybko się rozpuszcza, dzięki czemu doskonale nadaje się do pieczenia delikatnych ciast i biszkoptów. Jest również niezastąpiony przy wyrobie kremów, ubijaniu śmietany, piany z białek, słodzeniu zimnych napojów, świeżych owoców, sałatek owocowych oraz deserów. Doskonały także do zamrażania owoców. Pakowany w mocną, papierową torbę 1 kg.

Cechy

idealnie rozpuszczalny

Marka

Diamant

Marka: Diamant

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35 60-959 Poznań

Adres zwrotny

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35 60-959 Poznań www.diamant.pl Serwis konsumencki: Tel. 61-8665061