Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

BAKALLAND Masa krówkowa kajmakowa (tradycyjna) 460 g

Masa mleczna

Data ważności: 30-05-2019
Masa krówkowa kajmakowa - Bakalland
FriscoNowy, zapakowany
7,49
za 1 szt. / 460 g
16,28 / kg
EAN: 5900749565059
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Masa krówkowa kajmakowa Bakalland to jeden z najlepszych dodatków do przepysznych deserów. Masa krówkowa doskonale nadaje się do ciast przekładanych, zapewniając im wyjątkowy, słodki smak. Kajmaku używa się również do ciasteczek, czasem naleśników lub do bardzo popularnych babeczek kajmakowych.

Puszka masy krówkowej pozwala na stworzenie wyśmienitego podwieczorku dla całej rodziny. Łatwo się rozsmarowuje, wystarczy otworzyć opakowanie i wylać masę na placek lub dodać do ciastek, aby móc cieszyć się niezwykłym smakiem słodkości.

Masa krówkowa w słodkich wypiekach:

  • Babeczki kajmakowe to świetna opcja na deser
  • Ciastka przekładane masą krówkową posmakują dzieciom i dorosłym
  • Placek przekładany kajmakiem to idealny sposób na podwieczorek dla całej rodziny

Składniki

Pokaż

Składniki

cukier

woda

mleko w proszku 21,8% (odtłuszczone mleko pasteryzowane, olej kokosowy i/lub palmowy)

emulgator - lecytyna sojowa

Zalecenia dla alergików

SelerMoże zawierać
Zboża zawierające glutenMoże zawierać
JajaMoże zawierać
MlekoZawiera
SojaZawiera

Inne informacje o alergenach

Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, selera i jaj.

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyna 100 g
Wartość energetyczna 1362 kJ / 322 kcal
Tłuszcz 6,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,9 g
Węglowodany 59 g
w tym cukry 51,7 g
Błonnik 0 g
Białko 6,2 g
Sól 0,23 g

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze pokojowej, nie przechowywać w lodówce. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych do 48 godz.

Przygotowanie i stosowanie

Propozycje zastosowania wypieki, wafle, babeczki, naleśniki Scukrzanie jest naturalnym procesem i nie stanowi wady produktu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

460

Jednostka

g

Waga brutto: 531

Wymiar liczbowy: 460

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rodzaj opakowania

Typ: Puszka konserwowa

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Sernik kajmakowy Składniki: - 200 g masy kajmakowej Bakalland - 50 g kostki do pieczenia Kasia - 1 kg sera białego mielonego - 150 g cukru - 6 jajek - 1 budyń waniliowy 1. Ubijamy całe jajka z cukrem na puch. 2. Dodajemy miękką kostkę do pieczenia, ser i budyń. 3. Masę dzielimy na 2 części. Do 1 części dodajemy masę kajmakową i mieszamy mikserem. 4. Do tortownicy wkładamy najpierw masę sernikową, potem kajmakową. Sernik wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy ok. 40 min. 5. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 160°C i pieczemy jeszcze ok. 10 min. Kasia Więcej przepisów znajdziesz na www.mojeciasto.pl

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Kajmak Bakalland nie zawiera konserwantów, a po otwarciu jest od razu gotowy do użycia - nie wymaga kilkudziennego gotowania, co na pewno ucieszy niejedną gospodynię. Idealny do wypieków, deserów, naleśników i potraw.

Cechy

nowa receptura, gotowa do spożycia

Dobra i Polska firma

Marka

Bakalland

Marka: Bakalland

Produkt

Nazwa funkcjonalnaKajmak masa krówkowa
Warianto smaku tradycyjnym

O marce

Bakalland - wyszukane przyjemności

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

BAKALLAND S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa

Adres zwrotny

BAKALLAND S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa serwis_konsumenta@bakalland.pl Infolinia: 801 801 125

Telefon/Fax kontaktowy

801801125

Email kontaktowy

serwis_konsumenta@bakalland.pl