Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Anchois w złocistej tempurze, jeden ze specjałów kuchni hiszpańskiej. Doskonałe jako przekąska podawane z różnego rodzaju sosami, a do tego niezwykle proste w przygotowaniu.
Najlepiej smakuje spożywany zaraz po przyrządzeniu.
danie dla 2 osób
sardela 45% [sardela (Engraulis spp)]
tempura 50% [mąka pszenna, woda, białko jaja, bułka tarta (mąka pszenna, woda, sól, drożdże),olej roślinny słonecznikowy, skrobia, sól, zagęszczony sok z cytryny, substancja spulchniająca: E500ii; stabilizator: E450(i)]
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.
Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, mięczaków i skorupiaków.
Wartość energetyczna | 1233 kJ | 15.00% | |
%RWS* | |||
100 g produktu dostarcza: 822 kJ/196 kcal | |||
* RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). |
Wymiar liczbowy 300
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Hiszpania |
Typ | Karton |
Waga brutto 332
g
2
Sugerowana ilość porcji w opakowaniu: 2
inne
polski
Produkt gotowy do spożycia po obróbce cieplnej. Wyjąć z kartonika, woreczka foliowego i bez rozmrażania smażyć na patelni w głębokim oleju rozgrzanym do temperatury około 180°C lub we frytownicy, przez około 2 minuty, do uzyskania złocistej barwy panieru. Podczas smażenia kilkakrotnie przewracać; lub piec w piekarniku rozgrzanym do 230°C, położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 10-12 minut. Najlepiej smakuje spożywany zaraz po przyrządzeniu.
Na rozgrzanej patelni około 2 minuty W piekarniku około 10-12 minut
Przechowywać w lodówce (1 dzień), w zamrażarce w temperaturze -6°C (1 tydzień), -12°C (1 miesiąc), poniżej -18°C do daty minimalnej trwałości. Produkt głęboko mrożony, nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu. Przechowywać w zamrażarce w temperaturze poniżej -18°C do daty minimalnej trwałości.
Maks. temp. °C -18
1 porcja (gotowego dania) 150 g dostarcza: 1233 kJ 294 kcal 15% %RWS* 100 g produktu dostarcza: 822kJ/196 kcal * RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
UWAGA: produkt zawiera ości.
MyFood
Marka | MyFood |
Anchois w złocistej tempurze, jeden ze specjałów kuchni hiszpańskiej. Doskonałe jako przekąska podawane z różnego rodzaju sosami, a do tego niezwykle proste w przygotowaniu.
Obszar połowu ryb Obszar połowu: A - FAO 34: Środkowo - Wschodni Atlantyk, B - FAO 37: Morze Śródziemne i Morze Czarne
Metoda połowu ryb Narzędzie połowowe: okrężnice.
Wyprodukowano w Hiszpanii. Kraj pochodzenia: Hiszpania.
MyFood Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
ul. Szafarnia 6/32 80-755 Gdańsk Polska
MyFood Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k. ul. Szafarnia 6/32 80-755 Gdańsk Polska
MyFood Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k. ul. Szafarnia 6/32 80-755 Gdańsk Polska E-mail: office@my-food.pl www.my-food.pl
office@my-food.pl
www.my-food.pl