Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Sok wyciskany jest bezpośrednio z owoców jarzębiny, nie zawiera cukru, ani żadnych konserwantów i sztucznych barwników.
Jarzębina jest cennym źródłem witamin, mikroelementów i aktywnych substancji organicznych.
Zawiera dużą ilość witaminy C – około 45 mg w 100 g owoców, beta-karoten, witaminy z grupy B, K, P i PP oraz mikroelementy: magnez, potas, sód i miedź, a także kwasy
organiczne: jabłkowy, cytrynowy, bursztynowy, winowy, sorbowy, parasorbowy, flawonoidy, antocyjany, garbniki, pektyny i związki cukrowe.
Sok z jarzębiny ( Sorbus aucuparia) 100% |
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 209 | 1045 |
Wartość energetyczna (kcal) | 49 | 245 |
Tłuszcz (g) | 0.1 | 0.5 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.1 | 0.5 |
Węglowodany (g) | 12.8 | 64 |
w tym cukry (g) | 4.2 | 21 |
Białko (g) | 0.3 | 1.5 |
Sól (g) | 0.85 | 4.25 |