Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

DR. OETKER Krem budyniowy 3 minuty 136 g

Krem budyniowy 3 minuty w proszku.

Data ważności: 30-06-2019
Krem budyniowy 3 minuty - Dr. Oetker. Szybki w przygotowaniu krem o delikatnej konsystencji.
FriscoNowy, zapakowany
5,19
za 1 szt. / 136 g
38,16 / kg
EAN: 5900437013107
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj
Przy użyciu Kremów budyniowych Dr.Oetkera wyczarujesz przepyszne ciasto karpatkowe i masz pewność, że się uda. Delikatny smak i konsystencja zachwycą Ciebie i Twoich gości. Kremy możesz także użyć do innych ciast i ciasteczek. Doskonale komponują się z różnymi owocami i dodatkami. Sprawdzone przepisy na opakowaniu są cenną wskazówką przy tworzeniu udanych wypieków.

Krem budyniowy 3 minuty przygotujesz ekspresowo, dodajac tylko mleko. To produkt dla tych, którzy mają mało czasu i cenią wyjątkową lekkość.

Składniki

Pokaż

Składniki

cukier

skrobia modyfikowana

olej roślinny kokosowy całkowicie utwardzony

MLEKO odtłuszczone w proszku

emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)

syrop glukozowy

żelatyna

białka MLEKA

substancje zagęszczające (alginian sodu, kwas alginowy)

stabilizatory (siarczan wapnia, fosforany potasu)

barwnik (karoteny)

substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)

aromat

regulator kwasowości (difosforany)

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające glutenMoże zawierać
MlekoZawiera

Inne informacje o alergenach

Produkt może zawierać śladowe ilości GLUTENU.

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Składnik pokarmowy1 porcja (22 g) zawiera: Energia w 100 g 654 kJ / 156 kcal
Wartość energetyczna144 kJ2.00
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyWartość odżywcza po przyrządzeniu z mlekiem 2% tł.: 100 g1 porcja = 22 g(%*)
Energia654 kJ144 kJ2%
Energia156 kcal34 kcal
Tłuszcz 5,4 g1,2 g2%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 4,6 g1,0 g5%
Węglowodany 23,3 g5,1 g2%
w tym Cukry 17,0 g3,7 g4%
Białko 3,4 g0,7 g1%
Sól 0,15 g0,03 g1%
Po przyrządzeniu, Kremu wystarcza na udekorowanie lub przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.
1 porcja = około 22 g kremu.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie

Sposób przygotowania: Przygotuj tylko: 0,4 l mleka 1. Do wysokiego naczynia wlej 400 ml mleka. 2. Wysyp zawartość torebki i miksuj przez ok. 3 minuty. Do gotowego Kremu możesz dodać: (propozycje do wyboru) - 2-3 łyżeczki kakao - 2-3 łyżeczki masy krówkowej (kajmaku) - 2 łyżeczki ajerkoniaku - 1-2 saszetki kawy cappuccino (kawę wsypać do kremu i zmiksować) - 5-6 łyżek rumu - drobno pokrojone lub zmielone orzechy - 0,5 szklanki wiórków kokosowych + 5 łyżek amaretto

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

136

Jednostka

g

Waga brutto: 146

Wymiar liczbowy: 136

Jednostka (specyficzna): Gramów

Liczba użyć

24

Użycie

Po przyrządzeniu, Kremu wystarcza na udekorowanie lub przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje. 1 porcja = około 22 g kremu.

Rodzaj opakowania

Typ: Zgrzewane

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Pozostałe informacje

1 porcja (22 g) zawiera: energia 144 kJ 34 kcal 2%* Energia w 100 g 654 kJ / 156 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Przepisy

przepis na ciasto Karpatka Szklankę wody (250 ml) zagotować z dodatkiem 125 g masła lub margaryny. Do wrzącej wody wsypać szklankę mąki (200 g) i dokładnie wymieszać. Gotować na małym ogniu, ucierając 1 min, aż do utworzenia się z ciasta kuli. Ciasto wystudzić, wbić kolejno 5 jajek, dokładnie ucierając mikserem. Dodać płaską łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Blachę z wyposażenia piekarnika wysmarować tłuszczem, połowę ciasta rozsmarować łyżką na ok. 3/4 długości blachy. Piekarnik rozgrzać do temp. 220°C, ciasto podpiec 10 min. Nie otwierać piekarnika! Następnie zmniejszyć temp. do 170°C i piec jeszcze 10-15 min. Drugą część ciasta upiec tak samo. Wystudzone blaty ciasta przełożyć Kremem budyniowym "3 minuty" Dr. Oetkera.

Informacje producenta

Pokaż

Cechy

3 minuty bez gotowania

Marka

Dr. Oetker

Marka: Dr. Oetker

Produkt

Nazwa funkcjonalna: Krem budyniowy 3 minuty

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl, www.oetker.pl

Telefon/Fax kontaktowy

801100700

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl