Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Żurawina najczęściej kojarzy nam się z konfiturą dodawaną do mięsa, która przełamuje słodkością wytrawny smak dania. To jednak tylko zalążek bogatych właściwości tego owocu. Żurawina wzbogaca pastę słonecznikową w proantocyjanidyny, unikalne substancje, które działają aseptycznie, chronią wątrobę, obniżają poziom cukru we krwi oraz wzmagają siłę skurczu mięśnia sercowego. Ich działanie jest spotęgowane pokaźnymi dawkami witamin A i C. Jeśli więc czujesz się podziębiony i osłabiony –szybko zaopatrz się w żurawinowe produkty! Medycyna ludowa zaleca stosowanie żurawiny w przeziębieniach, anginie, reumatyzmie, jak i osłabieniu pracy żołądka, jelit oraz trzustki. Na pewno też słyszałeś o częstym zastosowaniu żurawiny w przypadku infekcji dróg moczowych – jej skuteczność potwierdzają wyniki współczesnych badań.
woda
obłuszczone ziarna słonecznika 39%
cebula
olej rzepakowy
sok z cytryny
suszona żurawina 5% (owoc żurawiny, cukier, olej słonecznikowy)
syrop z agawy
drożdże suszone nieaktywne
koncentrat pomidorowy
sól
warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por)
przyprawy (w tym seler)
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1093 | 1748.8 |
Wartość energetyczna (kcal) | 263 | 420.8 |
Tłuszcz (g) | 20 | 32 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 2.1 | 3.36 |
Węglowodany (g) | 12 | 19.2 |
w tym cukry (g) | 6.1 | 9.76 |
Błonnik (g) | 2.2 | 3.52 |
Białko (g) | 7.7 | 12.32 |
Sól (g) | 0.85 | 1.36 |
Przechowywać w temperaturze otoczenia.
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu trzech dni.