Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Pieprz czarny Kamis to absolutna podstawa każdej kuchni, bez której dania smakują płasko i nie mają swojego intensywnego aromatu.
Pieprz czarny jest nieodłącznym elementem niemal każdego dania na słono. Dodany jest do zup, dań głównych, mięs, marynat i sałatek. Pozwala na wydobycie wyjątkowego smaku, jednocześnie dodając nutę pikanterii. Może być dodawany w całości, jak również zmielony w młynku, bezpośrednio przed podaniem potrawy. Opakowanie zostało zaprojektowane w taki sposób, by nawet po jego otworzeniu, właściwości oraz smak pieprzu zostały zachowane.
Pieprz czarny wykazuje następujące właściwości:
gwarancja jakości
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 0 | 0 |
Wartość energetyczna (kcal) | 0 | 0 |
Białko (g) | 0 | 0 |
Tłuszcz (g) | 0 | 0 |
Węglowodany (g) | 0 | 0 |
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 29
g
Średnia miara (e)
polski
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Kamis
Marka | Kamis |
Podczas moich podróży spotkałem wiele odmian pieprzu. Noszą one najczęściej nazwy miejsca, z którego pochodzą. Jest pieprz z Sumatry, Malabaru, pieprz gwinejski (jeden z najostrzejszych) czy tasmański. Do popularnych należy też pieprz cayenne wytwarzany z papryczek chili. Spotkałem się również z pieprzem kubeba, który stosuje się w kuchni francuskiej i indonezyjskiej jako substytut czarnego pieprzu. Czy wiesz, że... mielony pieprz stosuje się do potraw wymagających krótkiego gotowania, w których pieprz ziarnisty nie zdążyłby w pełni roztoczyć swego aromatu?
Wyprodukowano w Polsce