Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa chińska 5 smaków Kamis Kuchnie Świata to niezwykle aromatyczna mieszanka przypraw o pobudzającym zmysły zapachu i smaku. Zachwyca leśnym zapachem kasji z lekką nutą anyżu. Starannie skomponowany zestaw przypraw wzbogaca potrawy o pięć smaków: słony, słodki, kwaśny, ostry i gorzki.
Przyprawa chińska 5 smaków to doskonały dodatek do mięs gotowanych i duszonych, a także różnego rodzaju sosów i marynat. W jej skład wchodzą m.in. koper włoski, pieprz czarny, kmin rzymski, cynamon i goździki.
Przyprawa chińska Kamis - aromatyczna mieszanka różnych smaków:
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
nasiona kopru włoskiego - 33%
pieprz czarny - 29%
goździki - 14%
cynamon
sól
kmin rzymski
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 28
g
Średnia miara (e)
polski
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Kurczak z mango Składniki (dla 4 osób): 500 g piersi z kurczaka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki oleju sezamowego, 1 czerwona cebula, 150 g groszku cukrowego, 1 mango, 3 łyżki ketchupu łagodnego, 2-3 łyżki posiekanego szczypioru, olej do smażenia, 1 łyżka Przyprawy chińskiej 5 smaków Kamis, sól, pieprz. Przygotowanie: 1. Pierś kurczaka pokrój na cienkie plastry. Oprósz je 1/2 łyżki przyprawy i odstaw na 15 minut. 2. Posyp piersi kurczaka mąką ziemniaczaną i smaż na mocno rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojoną w grube pióra cebulę i groszek cukrowy w całości. Smaż 2-3 minuty. 3. Następnie dodaj ketchup i mango pokrojone w duże kawałki. Dosyp pozostałą przyprawę, podlej wodą i duś ok. 5 minut. 4. Na koniec dolej do całości olej sezamowy, dopraw solą i pieprzem oraz posyp grubo posiekanym szczypiorem. Możesz dodać dwie łyżki sosu sojowego. 5. Podawaj z ryżem lub makaronem do dań azjatyckich.
Kamis
Marka | Kamis |
Podmarka Kuchnie świata
Słynna mieszanka przyprawowa, bez której trudno sobie wyobrazić azjatyckie potrawy, nie była kiedyś wcale tak powszechna - składała się z kosztownych przypraw, więc używano jej wyłącznie w kuchniach chińskich możnowładców. Na szczęście dziś pięć smaków, reprezentowanych przez aromatyczne korzenne przyprawy, harmonizujące potrawy chińskie i wietnamskie, dostępne jest dla wszystkich smakoszy.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Wyprodukowano w Polsce