Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Pieprz zielony ziarnisty marki Kamis jest otrzymywany z niedojrzałych, zielonych owoców tej samej rośliny, co pieprz czarny. Ziaren jednak nie suszy się na słońcu, lecz poddaje się suszeniu poprzez działanie niskich temperatur, by ziarna zachowały swój jasnozielony kolor i lekko pikantny smak.
Pieprz zielony posiada specyficzną lekko słodką i świeżą nutę smakową, ma wyszukany i wyrazisty aromat. Jest on zdecydowanie bardziej łagodny w smaku niż popularny pieprz czarny. Pieprz zielony ziarnisty świetnie nadaje się do przyprawiana potraw mięsnych, zup, ryb oraz sosów. Podkreśla też walory smakowe sałatek, a jego niewielką ilość można dodawać do deserów.
Pieprz zielony Kamis to:
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 0 | 0 |
Wartość energetyczna (kcal) | 0 | 0 |
Białko (g) | 0 | 0 |
Tłuszcz (g) | 0 | 0 |
Węglowodany (g) | 0 | 0 |
Wymiar liczbowy 12
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Zapakowano w | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 20
g
Średnia miara (e)
polski
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Kamis
Marka | Kamis |
Zielony pieprz ma niezwykłą moc uszlachetniania potraw. Śmietanowy lub serowy sos z zielonym pieprzem nadaje wybitny, wytrawny smak grillowanej rybie czy stekowi. Dressing z rozgniecionymi zielonymi owocami zmienia swojską sałatę w wysublimowaną przystawkę. Panierka z mielonego zielonego pieprzu i mąki to dodatek z charakterem. Zaś konfiturom z wiśni i truskawek dodaje mocy, jednocześnie przyjemnie zaskakując nasze zmysły. Czy wiesz, że... pieprz zielony jest otrzymywany z niedojrzałych, zielonych owoców tej samej rośliny, co pieprz czarny?
Zapakowano w Polsce