Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Otręby żytnie Sante produkowane są w wyniku przemiału zbóż. Dodatkowo podawane są procesowi prażenia. Świetnie smakują m.in. jako składnik musli.
Otręby żytnie są produktem pełnym walorów odżywczych i smakowych. Zawierają sporą ilość błonnika pokarmowego, który oczyszcza jelita poprawiając ich pracę. Stanowią doskonałe źródło energii oraz składników mineralnych potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Otręby żytnie Sante – zdrowa propozycja na śniadanie i nie tylko:
bogate w błonnik, fosfor, magnez i żelazo
Może zawierać śladowe ilości soi oraz mleka.
Wymiar liczbowy 150
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Zgrzewane |
Waga brutto 157
g
Średnia miara (e)
polski
Przechowywać w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu.
Kuchnia Sante Papryka zapiekana na kruchym cieście Składniki: ok. 50 g otrąb żytnich Sante, po jednej papryce czerwonej, zielonej, żółtej i pomarańczowej, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 3 jajka, 3 łyżki oliwy, pół szklanki jogurtu, 15 dag żółtego sera, po pół łyżeczki suszonego tymianku i rozmarynu, sól, pieprz; na ciasto: 20 dag mąki, 10 dag masła, sól; do dekoracji: kilka gałązek natki pietruszki. Przygotowanie: Z mąki, masła i odrobiny soli zagnieć ciasto, włóż je do wysmarowanej tłuszczem tortownicy i wstaw do lodówki na 30 min. Papryki umyj, oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w słupki. Cebule obierz, pokrój w piórka. Czosnek odbierz, drobno posiekaj. Warzywa lekko podsmaż, przypraw solą, pieprzem i ziołami. Ciasto wstaw do piekarnika i w temperaturze 190°C piecz przez 20 min. Podpieczone ciasto posyp obficie otrębami, wyłóż podsmażone warzywa. Jajka wymieszaj z jogurtem, wylej na warzywa, posyp tartym serem i zapiekaj 20 min w 180°C. Upieczoną potrawę podziel na porcje, ozdób gałązkami natki. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na www.sante.pl
Sante
Marka | Sante |
Otręby żytnie Sante to produkt otrzymywany podczas przemiału ziarna żyta, dodatkowo prażony w celu podniesienia jego walorów smakowych i odżywczych. Otrębami możemy posypywać zupy, chleb z masłem, surówki, sałatki. Możemy używać ich jako składnik panierki. Są doskonałym dodatkiem do jogurtów, kefirów i mleka.