agar agar* - substancja żelująca, maranta w proszku*, winiany potasu - regulator kwasowości (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Zalecenia dla alergików
może zawierać drożdże, gorczycę, sezam, soję.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna (kJ)
1117.00 kJ
13.3%
Wartość energetyczna (kcal)
267.00 kcal
13.4%
Tłuszcz (g)
0.20 g
0.3%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.20 g
1.0%
Węglowodany (g)
40.00 g
15.4%
w tym cukry (g)
0.30 g
0.3%
Białko (g)
1.20 g
2.4%
Błonnik (g)
38.90 g
Sól (g)
1.75 g
29.2%
Dzienna porcja obliczona na podstawie wartości energetycznej dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) na 100 g produktu.Twoje zapotrzebowanie może być wyższe lub niższe.
Wymieszaj agarantę w 100 ml zimnej wody do uzyskania gładkiej masy, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając. Dla zimnych produktów: wymieszaj agarantę w 100 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia i gotuj 1 minutę ciągle mieszając. Ostudź i stopniowo dodawaj zimne składniki. Nie zmieniaj kolejności. Optymalną konsystencję żelową uzyskuje się po 3 godzinach przechowywania w lodówce.