Aby uzyskać wysokiej jakości produkt, dbamy o każdy etap jego produkcji. Zaczynamy od wyboru dostawcy - jego przystosowanie się do naszych wysokich wymagań zajmuje nawet 2 lata.
Kaszki BoboVita
Powstają wyłącznie z wartościowych składników, które najchętniej dawałbyś swojemu dziecku. W ich skład wchodzą zboża, których każda partia przechodzi nawet ponad 600 testów jakości i bezpieczeństwa.
Mniam!
Pyszny smak oraz receptury
dopasowane do potrzeb
żywieniowych najmłodszych.
Jakość naszych zbóż
Aby uzyskać wysokiej jakości produkt, dbamy o każdy etap jego produkcji. Zaczynamy od wyboru dostawcy - jego przystosowanie się do naszych wysokich wymagań zajmuje nawet 2 lata.
Kaszki BoboVita
Powstają wyłącznie z wartościowych składników, które najchętniej dawałbyś swojemu dziecku. W ich skład wchodzą zboża, których każda partia przechodzi nawet ponad 600 testów jakości i bezpieczeństwa.
Mniam!
Pyszny smak oraz receptury
dopasowane do potrzeb
żywieniowych najmłodszych.
Kaszka jaglano-ryżowa malina
Delikatny, zbożowy posiłek o owocowym smaku
Zawiera zboża z pełnego przemiału
0 % dodanego cukru (zawiera naturalnie występujące cukry ze zbóż i owoców)
0 % barwników, konserwantów i wzmacniaczy smaku (zgodnie z przepisami prawa)
Delikatny, zbożowy posiłek o owocowym smaku
Zawiera zboża z pełnego przemiału
0 % dodanego cukru (zawiera naturalnie występujące cukry ze zbóż i owoców)
0 % barwników, konserwantów i wzmacniaczy smaku (zgodnie z przepisami prawa)
Składniki i wartość odżywcza
Składniki:
Mąka ryżowa
49%
Zmielone zboże pełnoziarniste (proso**)
49%
Jabłko w proszku
1,1%
Płatki malinowe
1%
Naturalny aromat
Witamina B1 (tiamina)
*% zalecanego dziennego spożycia
**Kasza jaglana jest otrzymywana z ziaren prosa
Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnej zawartości sodu.
Zawiera tylko naturalnie występujące cukry ze zbóż i owoców.
Produkt może zawierać jęczmień, żyto, owies i pszenicę.
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna
100 g produktu
1615 kJ/381 kcal
Tłuszcz
- w tym kwasy nasycone
2,9 g
0,4 g
Węglowodany
- w tym cukry
77 g
2,0 g
Błonnik
3,3 g
Białko
10 g
Sól
0,02 g
Tiamina (B1)
0,78 mg (156%)*
Sód
7,4 mg
*% zalecanego dziennego spożycia
**Kasza jaglana jest otrzymywana z ziaren prosa
Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnej zawartości sodu.
Zawiera tylko naturalnie występujące cukry ze zbóż i owoców.
Produkt może zawierać jęczmień, żyto, owies i pszenicę.
Przygotowanie i przechowywanie
Przygotowanie
Krok
1
Przygotuj 170 ml mleka modyfikowanego zgodnie z przepisem na opakowaniu i ostudź do temperatury 40°C.
Krok
2
Wsyp powoli 20 g kaszki (4-5 łyżek stołowych).
Krok
3
Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Odczekaj chwilę aż kasza zgęstnieje.