Tak subtelna.
Tak intensywna.
Odkryj wyjątkowe połączenie aromatycznej gorzkiej czekolady z intensywnym, soczystym smakiem pomarańczy wzbogaconym płatkami migdałów i delikatnym aromatem wanilii.
Smak
Wyśmienita gorzka czekolada o smaku soczystej pomarańczy wzbogacona płatkami migdałów i aromatem wanilii. Doskonałe, harmonijne połączenie delikatnej konsystencji i owocowych aromatów sprawia, że Lindt Excellence to idealny wybór dla miłośników prawdziwego luksusu.
Doświadczenie
Lindt Excellence wznosi czekoladę na wyżyny finezji i smaku. Zachwyci podniebienia nawet najbardziej wyrafinowanych miłośników czekolady. Delektuj się gorzką czekoladą Excellence przy filiżance herbaty earl grey, macchiato lub lampce wina borytis.
Składniki
Dzięki pasji i doświadczeniu nasi Maîtres Chocolatiers perfekcyjnie łączą składniki czekolad Lindt Excellence. Ta intensywnie gorzka czekolada to mieszanka najwyższej jakości ziaren kakaowca ukształtowana w cienkie, eleganckie diamenty.
Degustacja 5 zmysłami
Wzrok
Podziwiaj głęboki kolor czekolady i jej jedwabiście matową strukturę.
Dotyk
Następnie dotknij aksamitnie gładkiej i nieskazitelnie równej powierzchni.
Słuch
Wsłuchaj się w satysfakcjonujący, wyrazisty trzask towarzyszący łamaniu cieniutkich diamentów.
Zapach
Doceń bogaty, intensywny aromat czekolady, zanim jeszcze jej spróbujesz.
Smak
Najlepsze zostawia się na koniec – zwieńcz ten festiwal zmysłów, zagłębiając się w kakaową symfonię smaku rozpływającej się w ustach czekolady Lindt.
Lindt Difference – dlaczego czekolada
Lindt jest tak wyjątkowa?
Najlepsze kakao
Wyjątkowy smak naszej czekolady
jest efektem przyjętej przez nas
filozofii „od ziaren do tabliczki”
i rozpoczyna się od starannej selekcji
wysokiej jakości ziaren kakaowca
pochodzących z najsłynniejszych
regionów świata.
Wyjątkowy proces
prażenia i mielenia
Po wyselekcjonowaniu
i wymieszaniu wysokiej jakości
ziaren kakaowca prażymy śrutę
kakaową, aby wydobyć z niej aromat
i najlepszy smak, a następnie
poddajemy ją mieleniu w celu
uzyskania idealnie gładkiej masy.
Wynalazek Lindta
W 1879 r. Lindt zrewolucjonizował
proces produkcji czekolady,
wynajdując konszowanie – proces
ciągłego, intensywnego mieszania
płynnej, gorącej czekolady.
To właśnie w ten sposób uzyskujemy
wyróżniającą nas jedwabiście gładką
konsystencję, z której słyniemy.
Najlepsze składniki
Z wiodących regionów świata
pozyskujemy nie tylko ziarna
kakaowca, ale również pozostałe
składniki. Następnie przetwarzamy
je z taką samą dbałością, z jaką je
selekcjonujemy.
Doskonałe wykończenie czekolady
Delektowanie się czekoladą to doznanie
obejmujące wszystkie zmysły. Naszą
dbałość o szczegóły można dostrzec na
każdym kroku, od procesu temperowania,
zapewniającego błyszczący i luksusowy
wygląd naszych czekolad, po eleganckie
opakowania.
Składniki i wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna:2193 kJ / 526 kcal
Tłuszcz:32 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18 g)
Węglowodany:49 g (w tym cukry 42 g)
Białko:6,7 g
Sól:0,09 g
Składniki: cukier, miazga kakaowa, preparat pomarańczowy (7%) (puree z pomarańczy [34%], cukier, jabłko, błonnik ananasowy, regulator kwasowości [kwas cytrynowy], substancja żelująca [alginian sodu], stabilizator [fosforany wapnia], aromat), migdały (7%), tłuszcz kakaowy, bezwodny tłuszcz mleczny, emulgator (lecytyna sojowa), aromaty.
Może zawierać orzechy laskowe, mleko.
Czekolada deserowa: Masa kakaowa minimum: 48%.