Odkryj wyjątkowe połączenie aromatycznej gorzkiej czekolady z intensywnym, soczystym smakiem pomarańczy wzbogaconym płatkami migdałów i delikatnym aromatem wanilii.
Smak
Wyśmienita gorzka czekolada o smaku soczystej pomarańczy wzbogacona płatkami migdałów i aromatem wanilii. Doskonałe, harmonijne połączenie delikatnej konsystencji i owocowych aromatów sprawia, że Lindt Excellence to idealny wybór dla miłośników prawdziwego luksusu.
Doświadczenie
Lindt Excellence wznosi czekoladę na wyżyny finezji i smaku. Zachwyci podniebienia nawet najbardziej wyrafinowanych miłośników czekolady. Delektuj się gorzką czekoladą Excellence przy filiżance herbaty earl grey, macchiato lub lampce wina borytis.
Składniki
Dzięki pasji i doświadczeniu nasi Maîtres Chocolatiers perfekcyjnie łączą składniki czekolad Lindt Excellence. Ta intensywnie gorzka czekolada to mieszanka najwyższej jakości ziaren kakaowca ukształtowana w cienkie, eleganckie diamenty.
Degustacja 5 zmysłami
Wzrok
Podziwiaj głęboki kolor czekolady i jej jedwabiście matową strukturę.
Dotyk
Następnie dotknij aksamitnie gładkiej i nieskazitelnie równej powierzchni.
Słuch
Wsłuchaj się w satysfakcjonujący, wyrazisty trzask towarzyszący łamaniu cieniutkich diamentów.
Zapach
Doceń bogaty, intensywny aromat czekolady, zanim jeszcze jej spróbujesz.
Smak
Najlepsze zostawia się na koniec – zwieńcz ten festiwal zmysłów, zagłębiając się w kakaową symfonię smaku rozpływającej się w ustach czekolady Lindt.
Lindt Difference – dlaczego czekolada Lindt jest tak wyjątkowa?
Najlepsze kakao
Wyjątkowy smak naszej czekolady jest efektem przyjętej przez nas filozofii „od ziaren do tabliczki” i rozpoczyna się od starannej selekcji wysokiej jakości ziaren kakaowca pochodzących z najsłynniejszych regionów świata.
Wyjątkowy proces prażenia i mielenia
Po wyselekcjonowaniu i wymieszaniu wysokiej jakości ziaren kakaowca prażymy śrutę kakaową, aby wydobyć z niej aromat i najlepszy smak, a następnie poddajemy ją mieleniu w celu uzyskania idealnie gładkiej masy.
Wynalazek Lindta
W 1879 r. Lindt zrewolucjonizował proces produkcji czekolady, wynajdując konszowanie – proces ciągłego, intensywnego mieszania płynnej, gorącej czekolady. To właśnie w ten sposób uzyskujemy wyróżniającą nas jedwabiście gładką konsystencję, z której słyniemy.
Najlepsze składniki
Z wiodących regionów świata pozyskujemy nie tylko ziarna kakaowca, ale również pozostałe składniki. Następnie przetwarzamy je z taką samą dbałością, z jaką je selekcjonujemy.
Doskonałe wykończenie czekolady
Delektowanie się czekoladą to doznanie obejmujące wszystkie zmysły. Naszą dbałość o szczegóły można dostrzec na każdym kroku, od procesu temperowania, zapewniającego błyszczący i luksusowy wygląd naszych czekolad, po eleganckie opakowania.