Moja chwila
przyjemności
W dowolnym miejscu i czasie... Wybierz chwilę
z praliną Lindor i pozwól się zaczarować.
Rozwiń pralinkę, przełam delikatną otoczkę,
a ukryte w niej zniewalająco aksamitne
nadzienie otuli Cię przyjemnością.
Aksamitne, rozpływające się w ustach nadzienie,
ukryte w delikatnej czekoladowej otoczce.
Pasja i miłość do czekolady od 1845 roku.
Moja chwila przyjemności.
Tajemnica Lindor​
Rozkoszuj się chwilą czekoladowej błogości. Praliny Lindt Lindor to idealne dopełnienie Twojej chwili. Niezapomniane czekoladowe doświadczenie zaczyna się już w momencie odwijania papierka. Jego kuszący szelest jeszcze bardziej potęguje ochotę na zasmakowanie tego słodkiego arcydzieła.
Lindt & Sprüngli​
Od 1845 roku Lindt oddaje się tworzeniu
najwyśmienitszych czekoladek. Doskonałe
przepisy sporządzane przez naszych Maîtres
Chocolatiers przynoszą chwile słodkiej
przyjemności miłośnikom czekolady na całym
świecie.
Chwila przyjemności
Praliny Lindt Lindor to nie tylko idealny upominek
dla bliskich, lecz także prezent dla Ciebie, kiedy tylko
masz ochotę na chwilę przyjemności.
Lindt Difference – dlaczego czekolada
Lindt jest tak wyjątkowa?
Najlepsze kakao
Wyjątkowy smak naszej czekolady
jest efektem przyjętej przez nas
filozofii „od ziaren do tabliczki”
i rozpoczyna się od starannej selekcji
wysokiej jakości ziaren kakaowca
pochodzących z najsłynniejszych
regionów świata.
Wyjątkowy proces
prażenia i mielenia
Po wyselekcjonowaniu
i wymieszaniu wysokiej jakości
ziaren kakaowca prażymy śrutę
kakaową, aby wydobyć z niej aromat
i najlepszy smak, a następnie
poddajemy ją mieleniu w celu
uzyskania idealnie gładkiej masy.
Wynalazek Lindta
W 1879 r. Lindt zrewolucjonizował
proces produkcji czekolady,
wynajdując konszowanie – proces
ciągłego, intensywnego mieszania
płynnej, gorącej czekolady.
To właśnie w ten sposób uzyskujemy
wyróżniającą nas jedwabiście gładką
konsystencję, z której słyniemy.
Najlepsze składniki
Z wiodących regionów świata
pozyskujemy nie tylko ziarna
kakaowca, ale również pozostałe
składniki. Następnie przetwarzamy
je z taką samą dbałością, z jaką je
selekcjonujemy.
Doskonałe wykończenie czekolady
Delektowanie się czekoladą to doznanie
obejmujące wszystkie zmysły. Naszą
dbałość o szczegóły można dostrzec na
każdym kroku, od procesu temperowania,
zapewniającego błyszczący i luksusowy
wygląd naszych czekolad, po eleganckie
opakowania.
Składniki i wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna:2619 kJ / 631 kcal
Tłuszcz:49 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 36 g)
Węglowodany:41 g (w tym cukry 40 g)
Białko:4,7 g
Sól:0,17 g
Składniki: cukier, tłuszcze roślinne (kokosowy, z nasion palmy), tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, mleko pełne w proszku, laktoza, odtłuszczone mleko w proszku, bezwodny tłuszcz mleczny, orzechy laskowe (1%), emulgator: lecytyny (soja), ekstrakt słodowy jęczmienny, aromaty, wanilia.
Czekolada mleczna: Masa kakaowa minimum: 31%.
Masa mleczna minimum: 20%.
Czekolada extra ciemna: Masa kakaowa minimum: 60%.
Może zawierać migdały.