gotuj w domu
jak włoski szef kuchni



FILEJA PASTA

Szef Kuchni:
Sonia Peronaci

Gotowanie jak szef kuchni nigdy nie było łatwiejsze! Otwórz pudełko i skosztuj kalabryjskich tradycji!
My Cooking Box zawiera wszystkie najwyższej jakości składniki i we właściwych dawkach. Ugotuj pikantne danie z fileja z nduja i sosem z czerwonej cebuli.

Przepis podpisany przez słynną szefową kuchni Sonia Peronaci.

  • dla 2 osób

  • doskonały pomysł na prezent
  • składniki we właściwych dawkach
  • przepis krok po kroku
  • szybkie przygotowanie
  • długi okres trwałości
  • produkt niemrożony



1
otwórz pudełko

2
wyjmij składniki

3
gotuj według przepisu

4
smakuj z bliskimi
Zobacz przepis

składniki

Makaron Fileja

Podstawą naszego Makaronu Fileja jest tradycja domowego makaronu.

Makaron ten jest pozyskiwany ze starannie wyselekcjonowanych składników ze względu na ich autentyczność i pochodzenie. Jesteśmy w Crotone; gdzie nasza fabryka makaronów łączy w sobie innowacje i tradycję, ze szczególnym uwzględnieniem zrównoważonego rozwoju środowiska.

Sos z czerwonej cebuli

Pomidor to symboliczne warzywo włoskiej kultury gastronomicznej.

Jest wykorzystywany w kuchni kalabryjskiej na różne sposoby dzięki swojej wszechstronności.

Z połączenia z czerwoną cebulą, poszukiwaną ze względu na białą i chrupiącą miazgę, rodzi się intensywny i pełny sos, który uosabia wyjątkowość kuchni tego regionu.

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

W sercu Apulii, wśród kościołów, zabytków, starożytnych kamiennych domów i zamków, można znaleźć ziemię wyłożoną bogatymi, wielowiekowymi gajami oliwnymi.

W ten sposób odkryliśmy naszą oliwę… W młynie z oliwą z oliwek w 1926 roku, pełnym historii i tradycji. Oliwki są ręcznie zbierane i selekcjonowane, myte i prasowane kamiennymi młynami, aby zachować ich smak i zapach. Olej z certyfikatami i nagrodami, w tym nagrodą GAMBERO ROSSO 3.

Nduja

Typowy kalabryjski produkt znany na całym świecie, "Nduja" ma swoje korzenie w Spilinga.

Wieprzowina jest starannie selekcjonowana i mielona razem z chili z Monte Poro. Następnie jest nadziewana, wędzona i doprawiana, tworząc pełnowartościowy krem ​​o bogatym smaku, który nadaje mocny charakter każdej potrawie.



Kalabria


Jeden z najpiękniejszych regionów Morza Śródziemnego

Nieskończone widoki, które wzbudzają entuzjazm u turystów z całego świata.


Przybywają tu nie tylko po to, by cieszyć się jego pięknem, ale także po to, aby odkryć zupełnie nowe smaki. Z biegiem czasu szereg różnych ludów i kultur wzbogaciło panoramę gastronomiczną w Kalabrii, dziś znaną głównie z kulinarnego punktu widzenia jako mieszanka smaków i aromatów charakteryzujących się typowo czerwonym odcieniem:


Nduja, papryczka chilli i cebula z Tropea. Mocne i czyste smaki, które pozostają wyryte w smaku tego, kto je wypróbuje, dla przekonujących doznań kulinarnych i jednocześnie niezapomnianych.