... Ładowanie ...
Ketchup łagodny
1 szt.
8 szt.
Ważny do 01-07-2020
Ważny do 01-10-2020
Ważny do 01-08-2020
Ważny do 27-11-2020
Ważny do 11-06-2020
Ważny do 30-03-2021
Ważny do 28-08-2020
Ważny do 30-05-2020
Ważny do 03-09-2020
Ważny do 08-10-2020
Ważny do 30-01-2020
Ważny do 30-08-2020
Ważny do 26-10-2020
Ważny do 08-12-2020
Ważny do 30-07-2020
Ważny do 30-08-2020
Ważny do 30-07-2020
Ważny do 14-01-2020
Ważny do 30-06-2020
Ważny do 30-04-2021
Ważny do 02-10-2020
Ważny do 24-01-2020
W ofercie naszego sklepu odnajdziesz bogatą ofertę łagodnych ketchupów. Co charakteryzuje ketchup? Podawany jest na zimno, barwę ma z reguły ciemnoczerwoną i komponuje się z każdym daniem. Używany jest praktycznie do każdego rodzaju potraw, choć jego początki związane są z potrawami wyłącznie rybnymi. Wymyśli go Chińczycy i takie było jego pierwotne zastosowanie – był przyprawą do ryb. W naszej ofercie znajduję się wszyscy czołowi producenci, tacy jak:
  • Develey
  • Heinz
  • Pudliszki
  • Rybak
  • Włocławek
  • Folwark
  • Hellmans
  • Kamis
  • Kotlin
  • Stokes
Ketchup to najczęściej produkowany sos na bazie pomidorów. Posiada on niezaprzeczalnie niesamowite walory smakowe, ale również prozdrowotne. Najnowsze badania wykazały, że jest on bogatym źródłem likopenu, który posiada właściwości zapobiegające nowotworom i chorobom serca. Pomidory ponadto posiadają takie witaminy, jak: K, B1, B2, B6, C, PP oraz pierwiastki, do których możesz zaliczyć: sód, potas, magnez, wapń, mangan oraz żelazo. Jakie składniki najczęściej wchodzą w skład tego sosu pomidorowego?
  • pomidory
  • cukier
  • ocet
  • sól kuchenna
  • ziele angielskie
  • goździki
  • cebua
Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia, do wyrobu ketchupu nie mogą być używane żadne barwniki spożywcze. Ketchup jest pasteryzowany, dlatego nie wymaga również zastosowania środków konserwujących.