Szanowni Państwo, informujemy, że codziennie o godz. 9:00 oraz 19:00 otwieramy dodatkowe terminy dostaw na dzień kolejny.

Sortuj

Rodzaje

Brak dodatkowych filtrów.

Marki

Brak dodatkowych filtrów.

Dodaj do ulubionych
GOODVALLEY Parówki 100% mięsa bez konserwantów 210 g
Ważny do 02-05-2021
Ważny do 26-04-2021
1 szt.
6 szt.
Ważny do 24-04-2021
1 szt.
6 szt.
Ważny do 24-04-2021
Dodaj do ulubionych
GOODVALLEY Szynka 100% mięsa bez konserwantów 100 g
Ważny do 02-05-2021
Dodaj do ulubionych
SOKOŁÓW Excellent Line Boczek surowy wędzony - plastry 100 g
Ważny do 10-05-2021
Dodaj do ulubionych
TARCZYŃSKI Naturalnie Parówki 100% z szynki 200 g
Ważny do 02-05-2021
Dodaj do ulubionych
SOKOŁÓW Excellent Line Boczek surowy wędzony w kostce 75 g
Ważny do 11-05-2021
Dodaj do ulubionych
TARCZYŃSKI Parówki z szynki 220 g
TARCZYŃSKIParówki z szynki220 g27,23 zł / kg
Darmowa DostawaAktywuj promocję
5,996,49
Do koszyka
Ważny do 06-05-2021
Dodaj do ulubionych
SOKOŁÓW SOKOLIKI Parówki 140 g
SOKOŁÓW SOKOLIKIParówki140 g27,07 zł / kg
Darmowa DostawaAktywuj promocję
3,793,99
Do koszyka
Ważny do 01-05-2021
Dodaj do ulubionych
KRAKUS. Parówki z szynki 200 g
KRAKUS.Parówki z szynki200 g22,95 zł / kg
Super cena
4,594,99
Do koszyka
Ważny do 11-05-2021
Dodaj do ulubionych
KRAKUS. Parówki z piersi kurczaka 200 g
KRAKUS.Parówki z piersi kurczaka200 g22,95 zł / kg
Super cena
4,594,99
Do koszyka
Ważny do 26-04-2021
1 szt.
6 szt.
Dodaj do ulubionych
GOODVALLEY Z chowu bez antybiotyków Schab wieprzowy plastry 300 g
Ważny do 27-04-2021
1 szt.
8 szt.
Dodaj do ulubionych
TARCZYŃSKI Exclusive Easy Kabanosy drobiowe 95 g
Ważny do 11-07-2021
1 szt.
8 szt.
Dodaj do ulubionych
TARCZYŃSKI Exclusive Easy Kabanosy wieprzowe 95 g
Ważny do 17-07-2021
Codzienna dostawa
Dodaj do ulubionych
INDYKPOL Sznycle z fileta indyka 360 g
Ważny do 22-04-2021
Dodaj do ulubionych
BERETTA Prosciutto Crudo (szynka dojrzewająca) 70 g
Ważny do 16-06-2021
Dodaj do ulubionych
GOODVALLEY Szynka bez konserwantów 440 g
GOODVALLEYSzynka bez konserwantów440 g36,80 zł / kg
Super cena
16,1917,99
Do koszyka
Ważny do 25-04-2021

Oferty

Wyroby wędliniarskie W każdym sklepie lada wędliniarska jest zdecydowanie większa, niż ta z mięsem. Pełno w niej wędlin sporządzanych z różnorodnych gatunków mięs: w tym szynek, polędwic, schabu, salami czy też boczku. W połączeniu z pieczywem razowym, pszennym lub żytnim smakują one wszystkie doskonale, ale też nie gorzej jako dodatek do jajecznicy czy też w sałatkach i zapiekankach (nawet tych z makaronem lub ryżem). Wybór wędliny nie jest łatwy, bo skład składowi nie równy, ale najważniejsza jest ilość mięsa, a także jak najmniej ulepszaczy.

Wędliny – jak wybrać te najlepsze i na co zwracać uwagę? Wędliny najlepszej jakości posiadają strukturę mięsa z widocznymi włóknami, nie mają jednolitego koloru, są suche. Z kolei te, które się kleją, cieknie z nich woda lub obecne są w nich fragmenty przypominające żel lub galaretkę (świadczące o obecności karagenu -E407) nie powinny trafić na nasz stół. Jeśli tylko mamy możliwość, warto wnikliwie przejrzeć etykietę, bo im dłuższy skład, tym większa pewność, że wyrób jest gorszej jakości. Tylko dzięki przeczytaniu poszczególnych informacji sprawdzimy ile zużyto mięsa do wyprodukowania np. 100 g danej wędliny. Zbyt niska cena wędliny również może nam sugerować, że to raczej produkt wędlinopodobny, w którym pełno jest konserwantów, wody, barwników i ulepszaczy, które nie posłużą naszemu zdrowiu, a jednocześnie nie
Wędliny – ich rodzaje, walory, sposoby produkcji W skład wędlin wchodzą wędzonki, kiełbasy, produkty z podrobów oraz te blokowe. Wędzonki to szynki, polędwice i balerony produkowane z jednego lub kilku kawałków mięsa, odznaczające się wysoką zawartością mięsa. Ponadto mają w swoim składzie tłuszcz, skrupulatnie dobrane i wybrane przyprawy oraz sól.Wyżej wymienione cechy posiadają również kiełbasy. Wyroby wędliniarskie z podrobów są połączeniem solonych lub peklowanych podrobów, mięsa, a także niezbędnego tłuszczu. Sporządza się je na wiele sposobów, bo można je parzyć, wędzić lub piec. Te najsmaczniejsze mają dużą zawartość mięsa. Z kolei produkty blokowe charakteryzują się najmniejszą ilością mięsa, które najczęściej jest zmielone i zmieszane z tłuszczem, a czasem z podrobami. Kupuje się je w puszkach lub plastikowych foremkach.Zanim powstanie wędlina, mięso jest peklowane, a co za tym idzie staje się one mikrobiologicznie bezpieczne i ma różowoczerwoną barwę. Podczas tego procesu do mięsa dodawany jest azotyn sodu lub izolaty białkowe: sojowe lub białka mleka. Po peklowaniu czas na rozdrabnianie mięsa, mieszanie z innymi składnikami, napełnianie osłonek, osadzanie i wędzenie. Później czas na obróbkę termiczną (tyndalizację, pasteryzację i sterylizację) oraz na obróbkę z udziałem tłuszczu (smażenie, duszenie oraz blanszowanie), a ostatecznie na konfekcjonowanie.Różnorodne wędliny, w tym szynka, boczek lub salami, a także wiele innych jest dostępnych w naszej szerokiej ofercie i od ręki – sprawdź i wybierz wędlinę pasującą do twoich indywidualnych upodobań.