Masło
W naszym dziale masło znajdziesz szeroki wybór producentów takich jak
  • Mlekovita

  • Kerrygold

  • Lurpak

  • Łaciate

  • President

  • Piątnica

oraz wiele innych znanych firm. W ofercie oprócz klasycznych maseł posiadasz także masło klarowane, które ze względu na swoją wysoką temperaturę dymienia doskonale nadaje się do smażenia. Ponadto nada Twoim potrawom delikatnego maślanego posmaku. Masła typu osełka są świetne jakościowo i smakują wspaniale ze świeżym pieczywem. Sprawdzą się także jako dodatek do ciast i kremów. Jeżeli poszukujesz nowych smaków, to ciekawą propozycją będą masła z dodatkami, takie jak
  • Lekko solone duńskie masło Lurpak

  • Masło Osełka z dodatkiem soli morskiej

  • Tradycyjne irlandzkie masło z ziołami i czosnkiem Kerrygold

Takie masła możesz wykorzystać jako dodatek to steka, dzięki czemu pogłębimy smak mięsa i nadamy potrawie odpowiedniego wykończenia. Po usmażeniu lub ugrillowaniu steka i podaniu go na talerz, wystarczy rozpuścić na wierzchu odrobinę masła ziołowego – i gotowe! możesz też przygotować bagietkę czosnkową. W tym celu potrzebne Ci będą bagietka, nóż i masło ziołowe. Bagietkę nacinasz w poprzek w równych odległościach co ok 2-3 cm, uważając przy tym by nie przeciąć jej do samego końca. Następnie w powstałe nacięcia wkładasz po kawałku masła i tak przygotowaną bagietkę wkładasz do rozgrzanego piekarnika. Po chwili masło się rozpuści, a bagietka zarumieni, tworząc smakowity duet. Danie to sprawdzi się świetnie jako przekąska lub np. dodatek do sałatki.