... Ładowanie ...
Inne
Ważny do 17-06-2022
Ważny do 04-02-2022
Ważny do 30-08-2022
Ważny do 17-04-2021
Ważny do 09-05-2022
Ważny do 30-07-2022
Ważny do 12-12-2021
Ważny do 01-08-2021
Ważny do 31-07-2020
Ważny do 30-09-2021
Ważny do 01-03-2021
Ważny do 20-01-2022
Ważny do 30-06-2022
Ważny do 28-02-2022
Ważny do 30-10-2021
Ważny do 30-09-2020
Choć dziś niektórym trudno w to uwierzyć, tradycyjna kuchnia staropolska sięgała po niezwykle zróżnicowany repertuar przypraw i ziół. Czasy PRL znacznie odmieniły losy polskich kulinariów, przez co przez lata ograniczaliśmy się właściwie do soli, pieprzu, liści laurowych i… Vegety. Od kilku lat ten stan rzeczy stopniowo się zmienia – coraz chętniej i coraz odważniej sięgamy po szerszy wachlarz ziołowych przypraw. W tej kategorii znajdziesz zarówno te bardziej popularne przyprawy, jak zioła prowansalskie czy lubczyk, jak i zapomniane lub wciąż nieodkryte, a wśród nich między innymi
  • kozieradka – to nie zioło, a azjatycka roślina strączkowa o drobnych ziarnach. Jest bardzo aromatyczna i dodaje potrawom wegetariańskim głębokiego aromatu.
  • czarnuszka – prorok Mahomet miał ponoć powiedzieć o niej, że „leczy wszystkie choroby poza śmiercią”. Co do tego nie mamy pewności – bez wątpienia jednak jest bardzo smacznym dodatkiem przede wszystkim do pieczywa i potraw mięsnych.
  • ostropest plamisty – choć neutralny w smaku, warto czasem dodać go do kanapek, sałatek czy owsianki. Ma zbawienny wpływ na trawienie i pomaga przyswajać mikroelementy i witaminy.
Co więcej, w naszej ofercie znalazły się też mieszanki przypraw z konkretnych regionów, które pomogą Ci osiągnąć efekt zbliżony do oryginalnego. Sprawdź zioła prowansalskie, greckie, toskańskie czy dalmatyńskie i przenieś się na chwilę nad Morze Środziemne… Smacznego!