Mleko UHT
1 szt.
12 szt.
Ważny do 07-11-2020
1 szt.
12 szt.
Ważny do 02-11-2020
Ważny do 02-11-2020
Ważny do 01-11-2020
1 szt.
12 szt.
Dodaj do ulubionych
MLEKOVITA Mleko UHT 1,5% 1 lMLEKOVITAMleko UHT 1,5%1 l2,59 zł / l
2,59
Do koszyka
Ważny do 29-09-2020
1 szt.
12 szt.
Dodaj do ulubionych
MLEKOVITA Mleko UHT 3,2% 1 lMLEKOVITAMleko UHT 3,2%1 l2,79 zł / l
2,79
Do koszyka
Ważny do 28-09-2020
1 szt.
12 szt.
Dodaj do ulubionych
MLEKOVITA Ekologiczne mleko 2,0% BIO 1 lMLEKOVITAEkologiczne mleko 2,0% BIO1 l4,49 zł / l
4,49
Do koszyka
Ważny do 24-10-2020
1 szt.
12 szt.
Dodaj do ulubionych
MLEKOVITA Ekologiczne mleko 3,5% BIO 1 lMLEKOVITAEkologiczne mleko 3,5% BIO1 l4,69 zł / l
4,69
Do koszyka
Ważny do 24-10-2020
1 szt.
12 szt.
Dodaj do ulubionych
MLEKOVITA Wypasione Mleko UHT 2% 1 lMLEKOVITA WypasioneMleko UHT 2%1 l2,89 zł / l
2,89
Do koszyka
Ważny do 11-11-2020
1 szt.
12 szt.
Dodaj do ulubionych
MLEKOVITA Wypasione Mleko UHT 3,2% 1 lMLEKOVITA WypasioneMleko UHT 3,2%1 l2,99 zł / l
2,99
Do koszyka
Ważny do 17-10-2020
Ważny do 23-08-2020
Dodaj do ulubionych
MLEKOVITA Horeca Line Mleko Kuchmistrza 2% 1 lMLEKOVITA Horeca LineMleko Kuchmistrza 2%1 l2,99 zł / l
Chwilowo niedostępny
Zamienniki
Budynie, kremy do ciast, ptasie mleczka i poranna zupa – wszystkie te dania są możliwe do przygotowania wyłącznie na bazie mleka. Warto zadać sobie pytanie, które produkty będą odpowiednie do konkretnych potraw. Na początek warto poczynić podstawowe rozróżnienie – czym jest mleko pasteryzowane, a czym uht. To pierwsze uzyskiwane jest poprzez podgrzanie do temperatury 62 stopni przez ok. 30 minut lub do 72 stopni przez krótszy czas – 15 sekund. Poddane takiej obróbce można przechowywać dłużej i mieć pewność, że nie zawiera bakterii szkodliwych dla organizmu. Mleko UHT z kolei powstaje poprzez błyskawiczne – trwające od 1 do 3 sekund – podgrzanie oraz ostudzenie do około 20 stopni. Dzięki takiej procedurze, można spożywać je nawet po kilku miesiącach. Decydując się na nasz supermarket internetowy, znajdziesz te i wiele innych rodzajów mleka.