Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Intensywny kolor syropu świadczy o tym, że zachowało się w nim wiele antocyjanów, cennych barwników roślinnych rozpuszczalnych w wodzie, które silnie pobudzają system immunologiczny. Dlatego jest pomocny przy przeziębieniu, infekcjach bakteryjnych i wirusowych a nawet infekcjach spowodowanych przez drożdże. Sok z owoców bzu był stosowany z dobrym skutkiem w 1995 r w czasie wielkiej epidemii grypy w Panamie, wywołanej przez wirusy różnych typów.
Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. Jest to naturalny syrop, a nie jak większość dostępnych na rynku produktów – woda połączona z koncentratem i aromatami. Cała prawda o syropie wychodzi na jaw, jeśli pokusimy się o przeczytanie składu produktu, który chcemy kupić. Pamiętajmy, że zawsze na pierwszym miejscu w składzie znajduje się ten składnik, którego jest najwięcej w danym produkcie. W naszym syropie jest 52 % soku z czarnego bzu.
Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych.
sok z czarnego bzu (52%), cukier
Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 891 | 2673 |
Wartość energetyczna (kcal) | 213 | 639 |
Tłuszcz (g) | 0 | 0 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0 | 0 |
Węglowodany (g) | 52 | 156 |
w tym cukry (g) | 49 | 147 |
Sól (g) | 0 | 0 |