Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Jogurt pitny o smaku owoców leśnych z wapniem i witaminą D.
Jogurt otrzymany z mleka poddanego procesowi pasteryzacji, po dodaniu enzymu laktaza, mleko ukwaszane jest przy pomocy bakterii jogurtowych. Skrzep wymieszany z wsadem i zapakowany w butelki plastikowe z nakrętką plastikową.
mleko pasteryzowane, cukier trzcinowy, owoce leśne 3,5% (malina, jagoda, jeżyna, aronia - przecier), koncentrat soku z buraka, barwnik: antocyjany; aromat, substancje wzbogacające: wapń, witamina D; żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L. casei
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 301 | 571.9 |
Wartość energetyczna (kcal) | 72 | 136.8 |
Tłuszcz (g) | 1.7 | 3.23 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1.2 | 2.28 |
Węglowodany (g) | 11 | 20.9 |
w tym cukry (g) | 10.5 | 19.95 |
Białko (g) | 3 | 5.7 |
Sól (g) | 0.1 | 0.19 |
Przechowywać w temperaturze od +2 ºC do +6 ºC.
Przed otwarciem wstrząsnąć.