Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

VEGETA Natur Mieszanka przyprawowa do pieczonej kaczki 20 g

Mieszanka przyprawowa do pieczonej kaczki

Data ważności: 09-04-2020
VEGETA Natur Mieszanka przyprawowa do pieczonej kaczki 20 g
FriscoNowy, zapakowany
1,99
za 1 szt. / 20 g
99,50 / kg
EAN: 3856020217587
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

VEGETA Natur Mieszanka przyprawowa do pieczonej kaczki.

Składniki

Pokaż

Składniki

sól morska

czosnek 25,3%

cukier

majeranek 10%

słodka papryka 7,8%

ostra papryka

czarny pieprz 3,5%

kolendra

gałka muszkatołowa

skrobia kukurydziana

liść laurowy

Dodatki

Dodatek MSG: Nie zawiera

Zalecenia dla alergików

SelerMoże zawierać
JajaMoże zawierać
MlekoMoże zawierać
PszenicaMoże zawierać

Inne informacje o alergenach

Może zawierać mąkę pszenną, mleko, jaja i seler.

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyw 100 g produktu
Wartość energetyczna 1024 kJ/244 kcal
tłuszcz 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
węglowodany 39 g
w tym cukry 36 g
błonnik 15 g
białko 8,1 g
sól 31,6 g

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

20

Jednostka

g

Waga brutto: 24

Wymiar liczbowy: 20

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rodzaj opakowania

Typ: Torebka

Informacje o recyklingu

Opakowanie: Nadające się do recyklingu

Język produktu

Język danychpolski
Główny język opisupolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Pieczona pierś z kaczki w przyprawach Składniki: 2 piersi kaczki, Vegeta Natur do pieczonej kaczki, 4 łyżki oleju roślinnego, sparzona skórka z pomarańczy Sposób przygotowania: 1. Pierś kaczki opłukać, osuszyć. Naciąć skórę piersi kaczki, Vegetę Natur wymieszać z olejem, dodać sparzoną skórkę pomarańczy i zamarynować mięso. Odstawić na min. 60 minut w chłodne miejsce. 2. Na rozgrzanej patelni piersi kaczki ułożyć od strony skóry i smażyć aż osiągną złoty kolor. Przewrócić na drugą stronę i smażyć ok. 3 min. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem, piec w nagrzanym piekarniku w temp. 160°C ok. 20 min. Wskazówka: Podawać z ulubionymi dodatkami.

Informacje producenta

Pokaż

Cechy

100% naturalnych składników

obniżona zawartość soli

bez dodatku glutaminianu sodu

Marka

Vegeta

Marka: Vegeta

Marka producenta

Marka: Podravka

Podmarka: Natur

Produkt

Nazwa funkcjonalnaMieszanka przyprawowa
Wariantdo pieczonej kaczki

Informacje dot. stylu życia: pozostały tekst

Obniżona zawartość soli

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

PODRAVKA d.d. A. Starčevića 32 48000 Koprivnica Chorwacja

Adres zwrotny

Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa Polska +48 22 427-30-10 e-mail: podravka@podravka.pl www.vegeta.pl

Telefon/Fax kontaktowy

+48224273010

Email kontaktowy

podravka@podravka.pl

Adres internetowy

www.vegeta.pl

Adres dystrybutora

Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa Polska

Tagi:

VEGETA