Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

DR. OETKER Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60 g

Sernix - dodatek do pieczenia sernika w proszku.

Data ważności: 30-09-2019
Nowość
DR. OETKER Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60 g
FriscoNowy, zapakowany
1,99
za 1 szt. / 60 g
33,17 / kg
EAN: 5900437013008
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Dzięki Sernixowi Dr. Oetkera Twój sernik będzie zawsze puszysty i delikatny.

Składniki

Pokaż

Składniki

skrobie

aromat

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające glutenMoże zawierać
MlekoMoże zawierać

Inne informacje o alergenach

Możliwa obecność glutenu i mleka.

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyw 100 g po przyrządzeniu (ser twarogowy półtłusty):
Wartość energetyczna 962 kJ/230 kcal
Tłuszcz 12 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 6,8 g
Węglowodany 17,1 g
w tym Cukry 13,7 g
Białko 13,2 g
Sól 0,13 g

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

60

Jednostka

g

Waga brutto: 64

Wymiar liczbowy: 60

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rodzaj opakowania

Typ: Zgrzewane

Język produktu

Język danychpolski
Główny język opisupolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Tradycyjny sernik domowy Składniki: - 5 jajek, - 200 g cukru pudru, - 1 kg twarogu trzykrotnie zmielonego, - 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Pomarańcza lub Cytryna Dr. Oetkera, - 1 opak. Sernixa Dr. Oetkera, - 150 g rozpuszczonego masła. Z 5 jajek oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę z 1 łyżką cukru pudru. Do drugiej miski włóż żółtka, 1 kg zmielonego twarogu, pozostałą ilość cukru pudru, 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Dr. Oetkera oraz Sernix Dr. Oetkera. Całość wymieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez 5 minut. Następnie dodaj rozpuszczone przestudzone masło i ponownie wymieszaj. Do masy serowej dodaj ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie połącz. Masę przełóż do wysmarowanej masłem i obsypanej mąką tortownicy o średnicy 24 cm. Piecz w nagrzanym do 170°C piekarniku przez około 70 minut. Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i pozostaw sernik do ostudzenia, a następnie przełóż go do lodówki. Przed podaniem posyp sernik cukrem pudrem.

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Dzięki Sernixowi Dr. Oetkera Twój sernik będzie zawsze puszysty i delikatny.

Cechy

puszysty i delikatny sernik

bez skrobi modifikowanych

na 1 kg twarogu

Marka

Dr. Oetker

Marka: Dr. Oetker

Produkt

Nazwa funkcjonalna: Sernix Dodatek do pieczenia sernika

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Telefon/Fax kontaktowy

801100700

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl