Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Bezglutenowy chleb Livity to zdrowa i pełnowartościowa alternatywa dla gotowego chleba. Jego receptura została opracowana przez dietetyka. Dodatek błonnika ziemniaczanego oraz babki jajowatej powoduje, że jest naturalnym źródłem błonnika.
1 bochenek
naturalne źródło błonnika
bez substancji konserwujących, barwników i substancji spulchniających
mąka bezglutenowa (z ryżu brązowego 30%, sorgo 25%, komosy ryżowej)
skrobia ziemniaczana
cukier trzcinowy
zakwas ryżowy w proszku 4,3% (mąka ryżowa, kultury bakterii mlekowych)
drożdże suszone
sól himalajska
błonnik ziemniaczany
błonnik Psyllium (Babka jajowata)
koncentrat białka bobu
Może zawierać: gorczycę i nasiona sezamu.
Naturalne źródło błonnika
Barwniki | Nie zawiera |
konserwanty | Nie zawiera |
Gluten | Nie zawiera |
Gorczyca | Może zawierać |
Sezam | Może zawierać |
Wymiar liczbowy 405
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Zgrzewane |
Waga brutto 418
g
polski
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
Wymagana wysokość na półce 218
Wymagana szerokość na półce 184
Wymagana głębokość na półce 51
Wysokość 218
Szerokość 184
Głębokość 51
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przygotuj: - 55 ml oleju - 350 ml wody o temperaturze pokojowej (ok. 27°C) - foremkę (25 cm x 12 cm x 8 cm) Można tez przygotować w maszynie do pieczenia chleba. Jak zrobić: 1. Do mieszanki dodaj olej i wodę (woda nie może być za ciepła, aby nie zniszczyć drożdży). Wymieszaj składniki łyżką, aż do uzyskania jednolitej masy. 2. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto przełóż do foremki, przykryj ściereczką i pozostaw w temperaturze pokojowej na ok. 40 min. do wyrośnięcia. 3. Piekarnik nagrzej do temperatury 220°C, (góra-dół, bez termoobiegu). Piecz chleb przez 45 minut. Następnie wyjmij chleb z foremki i dopiecz na blasze przez 10 minut. 4. Chleb jest upieczony, gdy włożona w niego wykałaczka jest sucha. Chleb kroimy po ostygnięciu.
Livity
Marka | Livity |
Bezglutenowy chleb Livity to zdrowa i pełnowartościowa alternatywa dla gotowego chleba. Jego receptura została opracowana przez dietetyka. Dodatek błonnika ziemniaczanego oraz babki jajowatej powoduje, że jest naturalnym źródłem błonnika.
Kraj pochodzenia: mąka z komosy ryżowej: Peru, sól Himalajska: Pakistan, ryż brązowy: Kambodża. Miejsce pochodzenia mąki z sorgo: Europa
Nazwa funkcjonalna Chleb bezglutenowy na zakwasie mieszanka do wypieku
De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom.
Pieńków 147A 05-152 Czosnów Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom. Pieńków 147A 05-152 Czosnów Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom. Pieńków 147A 05-152 Czosnów Polska www.livity.pl
www.livity.pl