Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Nasza wędzarnia mieści się w Marózku, nad jeziorem Maróz. Wędzimy tradycyjnie na olsze, tak jak nas nauczył Dziadek Kazimierz Zakrzewski- mistrz rybacki. Nasza firma jest w 100% rodzinna, korzystamy jedynie z własnych, sprawdzonych przepisów. Receptury wędlin opracowała Mama Gosia, jej wyroby charakteryzuje niska zawartość tłuszczu oraz wyjątkowy dobór ziół i przypraw. W procesie wędzenia nie wspomagamy się elektryką, a po uwędzeniu wyroby nie są poddawane dodatkowej obróbce cieplnej np. wyparzaniu w wodzie- co jest powszechnie stosowane. Smak napędzamy naturą i tradycyjnymi metodami. Dzięki czemu wędliny mają prawdziwy, dymny aromat oraz dłuższy termin przydatności.
40% szynka wieprzowa, 40% łopatka wieprzowa, 20% pachwina wieprzowa, jelita baranie, pieprz, czosnek, gałka muszkatołowa, peklosól.
Przechowywać w warunkach chłodniczych temperaturze 2-6°C.