Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Włoski makaron najwyższej jakości, produkowany z najwyższej jakości pszenicy durum, bogatej w proteiny. Tradycyjny proces suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronu, nie powodując utraty podstawowych aminokwasów takich jak np. lizyna, dzięki czemu białko jest lepiej przyswajalne przez organizm. Wszystkie formy makaronu są otrzymywane przy użyciu foremek z brązu, które zwiększają zdolność wchłaniania sosu (charakterystyczna chropowatość na powierzchni makaronu)
mąka z pszenicy durum, woda
zawiera : pszenicę
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1493 | 7465 |
Wartość energetyczna (kcal) | 352 | 1760 |
Tłuszcz (g) | 1.5 | 7.5 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.3 | 1.5 |
Węglowodany (g) | 70.2 | 351 |
w tym cukry (g) | 3.4 | 17 |
Błonnik (g) | 2.9 | 14.5 |
Białko (g) | 13 | 65 |
Sól (g) | 0.004 | 0.02 |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.