Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Warzywna zupa z przyprawami w proszku to świetna alternatywa na szybki, niewielki obiad, kiedy nie masz czasu przygotować posiłku. Aromatyczna i sycąca, o aksamitnej konsystencji. Nie zawiera sztucznych dodatków ani wspomagaczy smaku. Wystarczy zalać gorącą wodą, wymieszać i gotowe!
Burak bogaty jest w wiele minerałów, w szczególności w kwas foliowy, a także w: żelazo, wapń, magnez, potas, mangan, sód, cynk i miedź. Mimo powszechnej opinii, nie zawiera dużych ilości żelaza, a mimo to jest w stanie zapobiegać anemii. Dzieje się tak dzięki obecności betacyjanów, które wykazują silne właściwości antyutleniające. Azotany zawarte w warzywie regulują ciśnienie krwi oraz zmniejszają poziom złego cholesterolu. Burak jest także polecany na poprawę odporności. Betaina w nim występująca jest silnym przeciwutleniaczem, dzięki czemu niszczy wolne rodniki i zapobiega uszkodzeniom DNA, co może przyczynić się do zmniejszenia ryzyka zachorowalności na nowotwór. Dodatkową zaletą jest niska kaloryczność warzywa. W 100 g to zaledwie 43 kcal.
Bataty są świetnym źródłem węglowodanów. Są lekkostrawne i bogate w witaminy i minerały, takie jak: wapń, fosfor, potas, sód, magnez, żelazo oraz niewielkie ilości miedzi i selenu. Słodkie ziemianki zawierają także witaminy z grupy B (głównie witaminę B6), witaminę C i E. Bataty mają niższy indeks glikemiczny (54) niż ziemniaki (60), dzięki czemu nie wpływają znacząco na poziom glukozy we krwi. Ponadto posiadają właściwości przeciwzapalne, dzięki obecności beta-karotenu. Dodatkowo zawierają luteinę, która poprawia kondycję wzroku.
suszony słodki ziemniak, suszony burak, sok z buraka w proszku, skrobia, sól morska, sok z cebuli w proszku, pieprz czarny.
Przechowywać w temperaturze do 30oC (optymalna temperatura 15oC - 20oC).
Sposób przygotowania:
Zalej mieszankę 180 ml (3/4 kubka) wrzącej wody i dokładnie wymieszaj lub użyj blendera. Smacznego!