Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Czym jest De Cecco Pulpa pomidorowa? To nic innego, jak typowo włoski przecier pomidorowy. Wyróżnia się delikatnymi w smaku pomidorami, drobno przetartymi, charakterystycznymi dla włoskiej kuchni. W puszcze owoce łączą się z sokiem pomidorowym oraz solą. De Cecco Pulpa pomidorowa świetnie sprawdzi się jako podstawa cienkiej pizzy, dań makaronowych oraz zapiekanek. W smaku jest bardzo delikatna i aromatyczna. Warto połączyć ją z warzywami, pieczarkami i wszelkiego rodzaju serami oraz dodatkowymi ziołowymi przyprawami. Po otwarciu należy spożyć maksymalnie w ciągu 3 dni oraz przechowywać ją w lodówce.
Pulpa pomidorowa 84%, skoncentrowany sok z pomidorów, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 124 | 496 |
Wartość energetyczna (kcal) | 29 | 116 |
Węglowodany (g) | 5.3 | 21.2 |
w tym cukry (g) | 3.7 | 14.8 |
Białko (g) | 1.4 | 5.6 |
Błonnik (g) | 1.3 | 5.2 |
Sól (g) | 0.3 | 1.2 |
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.