Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Port Salut to ser, który powstał w Entrammes w opactwie Port du Salut, w XIX w., wyprodukowany przez mnichów z zakonu Trapistów. Duński Port Salut ma łagodny, mleczny smak i pomarańczową, jadalną, skórkę będącą jego charakterystyczną cechą. Jest miękki i delikatny z niewielką ilością oczek. Doskonały do kanapek, a ze względu na swój łagodny charakter, również dla dzieci. Idealny na desce jako ser stołowy razem z innymi serami.
bez stabilizatorów
bogaty w wapń
mleko pasteryzowane
sól
kultury bakterii kwasu mlekowego
enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna
barwnik annato
bogaty w wapń
Wymiar liczbowy 150
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Dania |
Typ | Tacka |
Waga brutto 180
g
Średnia miara (e)
polski
Przechowywać w temperaturze +2 - +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu tygodnia.
Min. temp. °C 2
Maks. temp. °C 8
Pakowany w atmosferze ochronnej.
Arla
Marka | Arla |
Podmarka Port Salut
Pochodzenie sera: Dania
ARLA FOODS SA
ul. Dworcowa 27, 78-220 Tychowo
ARLA FOODS SA ul. Dworcowa 27, 78-220 Tychowo
ARLA FOODS SA ul. Dworcowa 27, 78-220 Tychowo