Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Syrop z pigwowca japońskiego bez cukru to wysokogatunkowy produkt charakteryzujących się bardzo prostym i czystym składem. Powstaje na bazie ekologicznego soku NFC z pigwowca, ekologicznego miodu oraz niewielkiego dodatku wody. Sok NFC to sok bezpośrednio tłoczony z owoców, który nie jest odtwarzany z koncentratu. Dzięki temu zachowuje wiele właściwości odżywczych owoców – witamin i minerałów. Wszystkie składniki syropu są naturalne – nie znajdziesz tu chemii, konserwantów ani sztucznych barwników! Pigwowiec japoński to krzew zachwycający wiosną wielką ilością delikatnych kwiatów, które można podziwiać od marca do kwietnia. Ich kielichy są najczęściej czerwone, ale istnieją również odmiany przybierające barwy pomarańczowe i różowe. Gdy przekwitną, zawiązują się owoce, które potrzebują długiego okresu dojrzewania. Zrywa się je dopiero jesienią, można zrobić z nich znakomity syrop! Żółte owoce pigwowca wspaniale nadają się na domowe przetwory. Kwaskowe i orzeźwiające, doskonale smakują zwłaszcza mroźną zimą.
W kontrze do kwaśnego smaku owoców pigwowca, w syropie znajdziemy ekologiczny miód, niezwykle bogaty w wartości odżywcze. Jego słodycz sprawia, że cukier ani inne słodziki nie są już potrzebne!
Nasz BIO syrop z pigwowca japońskiego z miodem może zastąpić cytrynę i cukier w herbacie – dodaj 2-3 łyżeczki syropu i gotowe! Można go użyć również do rozgrzewających napojów lub zimnych lemoniad. Na zimę, na lato, kiedy tylko chcesz!
ekologiczny miód (60%), ekologiczny sok z pigwowca japońskiego (30%), woda.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu .
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Zużyć w ciągu 14 dni