Ciastka otrębowe swój niepowtarzalnym smak zawdzięczają wyjątkowej recepturze, która sprawia, że łączą w sobie walory smakowe i dietetyczne. Ciastka otrębowe zawierają średnio 10 razy więcej błonnika niż zwykłe herbatniki (w takich samych ilościach produktów).
Błonnik pokarmowy korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego, pobudza perystaltykę, przedłuża uczucie sytości po posiłku, dzięki czemu w naturalny sposób pomaga kontrolować masę ciała. Obniża szybkość wchłaniania cukrów. Dieta bogata w błonnik pomaga też utrzymywać właściwy poziom cholesterolu. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, nasion soi i nasion sezamu.
Dzienna porcja obliczona na podstawie wartości energetycznej dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) na 100 g produktu.Twoje zapotrzebowanie może być wyższe lub niższe.