Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawą są owoce kminku zwyczajnego, rośliny uprawianej w klimacie umiarkowanym. Potrawom nadaje specyficzny, cierpko-korzenny smak. Kminek wzmaga apetyt, pobudza procesy trawienne. Szczególnie polecany jest do potraw o wyższej zawartości tłuszczu.Dodawany jest do mięs takich jak: wieprzowina, baranina, niektóre gatunki drobiu oraz do potraw z kapusty, fasoli i ziemniaków. Kminkiem przyprawia się sosy, zupy, wędliny oraz sery. Służy również do aromatyzowania chleba i innych wyrobów piekarniczych.
gwarancja jakości
Może zawierać GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO, SELER, soję, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN.
kminek
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1586 | 237.9 |
Wartość energetyczna (kcal) | 379 | 56.85 |
Białko (g) | 21.3 | 3.195 |
Tłuszcz (g) | 24 | 3.6 |
Węglowodany (g) | 19.4 | 2.91 |
Wymiar liczbowy 15
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 19
g
Średnia miara (e)
GTIN 05900084208109
polski
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Kamis
Marka | Kamis |
Chleb z kminkiem jedli legioniści Juliusza Cezara, a znany smakosz z I wieku Apicjusz uwiecznił w antycznej książce kucharskiej przepis na sos do ryb na bazie kminku, z oregano i miętą. Do tej pory według średniowiecznych receptur wyrabia się holenderskie sery z kminkiem. Alzackim daniem flagowym jest ser z Munster serwowany z kminkiem i pieczonym ziemniakiem. Kminku używa się też do ciast i ciastek, do pieczonych jabłek, pieczywa, ziemniaków, tłustych mięs: wieprzowiny, kaczki, gęsi. A także jako bazę do znanego likieru kümmel. Czy wiesz, że... łyżka ziaren wrzuconych do kapusty niweluje jej zapach?
Wyprodukowano w Polsce
McCormick Polska S.A
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Więcej inspiracji znajdziecie na: www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl
www.kamis.pl