Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Jako przyprawę stosuje się owoce, które mają korzenny aromat, z pieprzowo-balsamiczną nutą i słodkawy, a jednocześnie lekko piekący smak. Kolendra stanowi ważny składnik wielu mieszanek przyprawowych min. indyjskiej mieszanki Curry.Przyprawia się nią dania mięsne, zwłaszcza z jagnięciny, indyka i wieprzowiny. Jest także składnikiem marynat i kiszonek, dobrze komponuje się z sałatą oraz zupami np.: grochową czy fasolową. Kolendrę stosuje się również do pieczywa i pierników.
gwarancja jakości
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
kolendra
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1423 | 213.45 |
Wartość energetyczna (kcal) | 340 | 51 |
Białko (g) | 17.3 | 2.595 |
Tłuszcz (g) | 21.8 | 3.27 |
Węglowodany (g) | 18.6 | 2.79 |
Wymiar liczbowy 15
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 20
g
Średnia miara (e)
polski
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Kamis
Marka | Kamis |
Liście kolendry doskonale ożywią potrawy kuchni tajskiej, wietnamskiej i bałkańskiej. Nasiona mają bardziej swojski smak - używane były już w średniowieczu, nazywano je wtedy polskim pieprzem. Słodkawe i lekko pikantne, doskonale aromatyzują desery, sosy warzywne, ale też wędliny i pikle. Ta miododajna roślina z „Baśni tysiąca i jednej nocy" używana jest za roślinę nieśmiertelności. Rzeczywiście, na wspomnienie smaku gruzińskiej pasty orzechowej z kolendrą myślę o raju... Czy wiesz że... najprostszy sposób na zniewalająco pachnącą herbatę to wrzucenie do wrzątku kilku roztartych w dłoniach ziaren kolendry?
McCormick Polska S.A.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Więcej inspiracji znajdziecie na: www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl
www.kamis.pl