Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

KAMIS Pikantny kurczak - Panierka do drobiu 90 g

Panierka do drobiu.

Data ważności: 17-12-2019
Nowość
KAMIS Pikantny kurczak - Panierka do drobiu 90 g
FriscoNowy, zapakowany
3,49
za 1 szt. / 90 g
38,78 / kg
EAN: 5900084198707
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj
Panierowane mięsa zachowują swoją soczystość, a przygotowanie wyjątkowej potrawy staje się proste i szybkie. Specjalnie dobrana kompozycja przypraw sprawia, że panierka nada potrawom paprykowo-pikantny smak, intensywny aromat oraz wyjątkową chrupkość. Panierka jest szczególnie polecana do delikatnych mięs drobiowych, takich jak kurczak i indyk.

Składniki

Pokaż

Składniki

mąka pszenna

czosnek - 9,5%

sól

papryka ostra - 6%

pieprz czarny - 2%

jaja w proszku

mleko odtłuszczone w proszku

drożdże

serwatka w proszku (z mleka)

tłuszcz roślinny palmowy

aromat

Zalecenia dla alergików

SelerMoże zawierać
JajaZawiera
MlekoZawiera
GorczycaMoże zawierać
SojaMoże zawierać
PszenicaZawiera

Inne informacje o alergenach

Może zawierać gorczycę, seler, soję.

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyŚrednia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna1482/351 (kJ/kcal)
Tłuszcz3,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,1 g
Węglowodany62 g
w tym cukry14 g
Białko14 g
Sól6,25 g

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

90

Jednostka

g

Waga brutto: 101

Wymiar liczbowy: 90

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rodzaj opakowania

Typ: Torebka

Kraj

Kraj produkcji: Polska

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Chrupiący kurczak w panierce pikantnej Składniki (dla 4 osób): 2 piersi z kurczaka (lub 0,5 kg schabu), mleko lub woda, panierka Chrupiący kurczak pikantny Kamis. Przygotowanie: 1. Mięso umyj, pokrój na 4 kotlety i delikatnie rozbij tłuczkiem. 2. Kotlety zamocz w mleku lub wodzie i obtocz w panierce, mocno dociskając ręką (nie sól). 3. Smaż na małym ogniu, na oleju rozgrzanym do 180°C.

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Panierowane mięsa zachowują swoją soczystość, a przygotowanie wyjątkowej potrawy staje się proste i szybkie. Specjalnie dobrana kompozycja przypraw sprawia, że panierka nada potrawom paprykowo-pikantny smak, intensywny aromat oraz wyjątkową chrupkość. Panierka jest szczególnie polecana do delikatnych mięs drobiowych, takich jak kurczak i indyk.

Cechy

bez dodatku glutaminianu monosodowego

gwarancja jakości

Marka

Kamis

Marka: Kamis

Produkt

Nazwa funkcjonalnaPanierka pikantna
WariantChrupiący kurczak

Informacje o dodatkach: pozostały tekst

bez dodatku glutaminianu monosodowego

Pochodzenie

Wyprodukowano w Polsce

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska

Adres zwrotny

McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Więcej inspiracji znajdziecie na: www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl

Adres internetowy

www.kamis.pl