Ładowanie...
Węgorz premium wędzony na gorąco o słonawym smaku - Frisco Fish
Dodaj do ulubionych

FRISCO FISH Smoked Eel (400-600g)

500 g
Daily delivery
FriscoNew, packed
89.99 PLN
for 1 pc / 500 g
179,98 / kg
EAN: 286526
Price for kg:179,98 PLN
Weight:500 g
EAN:286526

Węgorz to ryba z rodziny węgorzowatych, występuje w rzekach i jeziorach Europy Zachodniej i Środkowej, w południowo-wschodniej i środkowej części Oceanu Atlantyckiego i we wszystkich morzach europejskich.Osiąga od 100 do 150 cm długości. Samce są mniejsze od samic i osiągają długość od 50 do 70 cm.Mięso węgorza jest białe, tłuste, delikatne i prawie pozbawione ości.Ryby wędzone na gorąco wędzi się w temperaturze do 90 st. Tym sposobem najczęściej wędzi się makrele, piklingi, szproty, węgorze i ryby słodkowodne. Ryby, które są prawidłowo uwędzone na gorąco mają delikatne, jędrne i soczyste mięso, a ich skóra nabiera barwy złocistej lub jasnobrunatnej, jest sucha i czysta, o dymnym zapachu i słonawym smaku.Metoda produkcji:wyhodowane. 


Country of origin: Denmark/China