Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Węgorz to ryba z rodziny węgorzowatych, występuje w rzekach i jeziorach Europy Zachodniej i Środkowej, w południowo-wschodniej i środkowej części Oceanu Atlantyckiego i we wszystkich morzach europejskich. Osiąga od 100 do 150 cm długości. Samce są mniejsze od samic i osiągają długość od 50 do 70 cm. Mięso węgorza jest białe, tłuste, delikatne i prawie pozbawione ości. Ryby wędzone na gorąco wędzi się w temperaturze do 90 st. Tym sposobem najczęściej wędzi się makrele, piklingi, szproty, węgorze i ryby słodkowodne. Ryby, które są prawidłowo uwędzone na gorąco mają delikatne, jędrne i soczyste mięso, a ich skóra nabiera barwy złocistej lub jasnobrunatnej, jest sucha i czysta, o dymnym zapachu i słonawym smaku. Metoda produkcji:wyhodowane.
Zalecamy spożyć w ciągu dwóch dni od momentu dostawy.
Po dostawie niezwłocznie wyjąć z foli.