Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

ROQUEFORT Papillon Pleśniowy ser owczy 100 g

Data ważności: 07-02-2019
Ważne30+dni
ROQUEFORT Papillon Pleśniowy ser owczy 100 g
FriscoNowy, zapakowany
14,89
za 1 szt. / 100 g
148,90 / kg
EAN: 3177890001008
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Roquefort Papillon PDO (Chroniona Nazwa Pochodzenia)

Francuski ser podpuszczkowy dojrzewający z przerostem zielonej pleśni z pełnego surowego mleka owczego. Min. 52 % tłuszczu w składzie masy. Sucha masa min. 55%.


Wytwarzany z mleka owczego ser Roquefort - kremowy, jedwabisty z wyraźnymi żyłkami niebieskiej pleśni. Ser o wyrazistym smaku, lekko słony - jest jednym z symboli kuchni francuskiej. Ser ten dojrzewa w jaskiniach, a Roquefort Papillon jest jednym z dwóch wiodących producentów (z ogólnej liczby siedmiu producentów sera Roquefort, stan z 2009 r.), którzy posiadają więcej niż jedną jaskinię.


Cechy organoleptyczne:

  • konsystencja/tekstura – wilgotna, lekko lśniąca;
  • zapach/smak – wyraźny, intensywny, charakterystyczny dla mleka owczego i Penicilium Roquefortii.



Składniki

Pokaż

Składniki

surowe mleko owcze, sól, podpuszczka zwierzęca, kultury bakterii mlekowych, Penicillium roqueforti


Cechy chemiczne:

  • masa sucha ≥ 55%
  • zaw. tłuszczu 32%
  • zaw. tł. w masie suchej ≥52%
  • sól 3,6g/100g


Cechy mikrobiologiczne:

  • listeria nie wykazane w 25g
  • salmonella nie wykazane w 25g
  • enterotoksyny gronkowcowe nie wykazane w 25 glisteria nie wykazane w 25g
  • salmonella nie wykazane w 25g
  • enterotoksyny gronkowcowe nie wykazane w 25g


Rodzaj podpuszczki: zwierzęca


Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

OkreślenieW 100gW jednostce
Wartość energetyczna kJ1572,01572,0
wartość energetyczna kcal379,0379,0
Tłuszcz 32,032,0
w tym kwasy tłuszczowe nasycone20,020,0
Węglowodany 1,81,8
w tym cukry0,00,0
Białko 21,021,0
Sól 3,63,6