Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

LUBELLA Pełne Ziarno Mąka pełnoziarnista 3 zboża do wypieku chleba 1 kg

Mąka pełnoziarnista z 3 zbóż

Data ważności: 26-10-2019
Mąka pełnoziarnista 3 zboża do wypieku chleba i ciast - Lubella
FriscoNowy, zapakowany
4,993,99
za 1 szt. / 1 kg
3,99 / kg
EAN: 5900049001288
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Chleb z mąki pełnoziarnistej Lubella Pełne Ziarno będzie pyszny, świeży, chrupiący i bardzo zdrowy. Mąka pełnoziarnista, dostępna w naszym sklepie, nadaje się do wypieku chleba, ale też ciast czy domowych bułeczek. Ten produkt to najwyższej jakości zboża: pszenica, żyto i orkisz. Dzięki temu, że są to ziarna pełne, mąka ta zawiera wiele niezbędnych i ważnych dla zachowania zdrowia organizmu składników, takich jak sole mineralne i błonnik, bardzo korzystnie wpływający na pracę jelit. Ziarna do produkcji mąki są starannie selekcjonowane, aby konsument otrzymał produkt na miarę swoich potrzeb i oczekiwań.

Składniki

Pokaż

Składniki

mąka pełnoziarnista: pszenna, żytnia, orkiszowa

Zalecenia dla alergików

ŻytoZawiera
PszenicaZawiera

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyw 100 g produktu
Wartość energetyczna 1542 kJ / 365 kcal
Tłuszcz 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 67 g
w tym cukry 4 g
Błonnik 10 g
Białko 14 g
Sól 0,03 g
Fosfor 340 mg (49%)*
Magnez 100 mg (27%)*
Żelazo 3,46 mg (25%)*
* % referencyjnej wartości spożycia
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

1

Jednostka

kg

Waga brutto: 1005

Wymiar liczbowy: 1

Jednostka (specyficzna): Kilogramów

Rodzaj opakowania

Typ: Opakowanie wielokrotnie zamykane

Informacje o recyklingu

Opakowanie: Nadające się do recyklingu

Język produktu

Język danychpolski
Główny język opisupolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Domowy chleb Sposób wykonania w domowym piekarniku liczba porcji: 2 bochenki po ok. 800 g (czas przygotowania: ok. 2 godz.) Składniki: - 1 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża - 2 czubate łyżeczki soli - 5 dag świeżych drożdży - 700 ml chłodnej wody Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Wszystkie składniki: mąkę, sól oraz rozpuszczone drożdże łączymy i zagniatamy ciasto, aż do uzyskania jednolitej, luźnej konsystencji. Przykrywamy je mokrą ściereczką i pozostawiamy na ok. 15 min w temp. pokojowej. Dzielimy ciasto na odpowiednie porcje, formujemy bochenki chleba i umieszczamy w blaszkach wcześniej nasmarowanych olejem. Odstawiamy na ok. 35-40 min w ciepłe miejsce, przykrywając mokrą ściereczką (aż ciasto podwoi swoją objętość). Wyrośnięty chleb wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220°C i pieczemy przez ok. 30-35 min (przed włożeniem możemy zwilżyć chleb wodą i posypać ziarnem maku, sezamu lub słonecznika). Smacznego! Domowy chleb Sposób wykonania w wypiekaczu do chleba liczba porcji: bochenek ok. 800 g (czas przygotowania: ok. 2,5 godz.) Składniki: - 0,5 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża - 14 g soli - 12 dag świeżych drożdży - 350 ml zimnej wody Wykonanie: Do pojemnika wlewamy wodę, następnie dodajemy sól, mąkę i drożdże (rozkruszamy je na powierzchni mieszanki, aby uniknąć kontaktu z wodą i solą). Wkładamy formę do automatu, uruchamiamy urządzenie zgodnie z instrukcją obsługi i wybieramy odpowiedni program. Sugerowane ustawienia: program - chleb pełnoziarnisty waga - 750 g, opcja "zarumienienia skórki". Podczas wyrabiania ciasta istnieje możliwość dodania takich składników, jak np. słonecznik, mak, len czy ziarna zbóż. Smacznego! Mnóstwo smacznych przepisów na www.uwielbiam.pl

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Mąka pełnoziarnista 3 zboża jest wytwarzana z całych ziaren zbóż, popularnie zwana mąką razową. Pochodzi ona z rozdrobnienia oczyszczonego ziarna pszenicy, żyta i orkiszu, z zachowaniem w końcowym produkcie przemiału wszystkich części rozdrobnionego ziarna. Stąd też ciemniejszy kolor mąki pełnoziarnistej. Produkty pełnoziarniste są źródłem błonnika i minerałów. Stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety, której dopełnieniem jest zdrowy styl życia. Lubella Pełne Ziarno powstaje z całego ziarna: łuski, jądra i kiełka, dlatego jest cennym źródłem błonnika i składników mineralnych, takich jak: fosfor, magnez i żelazo.

Cechy

źródło błonnika i minerałów z pełnego ziarna

do samodzielnego wykonania

do wypiekacza

Marka

Lubella

Marka: Lubella

Podmarka: Pełne ziarno

Produkt

Nazwa funkcjonalnaMąka pełnoziarnista do wypieku chleba
Wariant3 zboża

O marce

Mąka Pełne Ziarno - 3 zboża jest dedykowana do wypieku chleba. Lubella Tradycja od 1881

Oświadczenia żywieniowe

źródło błonnika i minerałów z pełnego ziarna

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Lubella Sp. z o.o. S.K.A. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin

Adres zwrotny

Lubella Sp. z o.o. S.K.A. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin