Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
SANTE Kasza jaglana to wysokiej jakości produkt zawierający wiele witamin z grupy B, a także mikroelementów takich jak niacyna, magnez, żelazo, fosfor oraz miedź. Jest bogata w błonnik odpowiadający za prawidłową pracę jelit i trawienie, zawiera także białko, które każdy powinien czerpać jak najczęściej z różnorodnych źródeł. Kasza jaglana ma wiele zastosowań w kuchni, jest delikatna w smaku i pasuje zarówno do potraw słodkich jak i wytrawnych. Na jej bazie możemy przygotować zdrowszą wersję szarlotki, a także dania typu kaszotto z dowolnymi warzywami i dodatkami mięsnymi. Coraz częściej jest śniadaniowym dodatkiem do owoców oraz warzyw.
Może zawierać śladowe ilości orzeszków arachidowych i innych orzechów, glutenu, sezamu, soi, mleka i gorczycy.
Wymiar liczbowy 350
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 355
g
Średnia miara (e)
polski
Sposób przygotowania: 1 szklankę kaszy wysyp na sitko i opłucz zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem, co umożliwi usunięcie często występującej lekkiej goryczki. Opłukaną kaszę wrzuć do 2 szklanek wrzącej wody, dodaj sól i gotuj pod przykryciem na małym ogniu, aż kasza wchłonie cała wodę (ok. 20 min). Zestaw z ognia, spróbuj czy nie jest zbyt twarda, jeżeli tak, szczelnie przykryj i wstaw do lekko nagrzanego piekarnika na kilkanaście minut.
Przechowywać w suchym miejscu.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu *) % referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej
Kuchnia Sante Zapiekanka z kaszy jaglanej z serem Składniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej Sante, 25 dag białego sera, 1 żółtko, cukier, kwaśna śmietana lub jogurt, masło. Sposób przygotowania: Naczynie do zapiekanek wysmaruj masłem i ułóż w nim kolejno: warstwę kaszy, warstwę sera utartego z żółtkiem i cukrem i warstwę kaszy. Na wierzch wyłóż trochę wiórków masła i zapiekaj ok. 1 godziny. Podawaj polane kwaśną śmietaną lub gęstym jogurtem. Więcej przepisów znajdziesz na www.sante.pl
Sante
Marka | Sante |
Kaszę jaglaną uzyskuje się przez obłuszczenie ziaren prosa - najstarszego, uprawianego od ok. 4000 lat gatunku zboża. Kasza jaglana należy do kasz o niskim stopniu przetworzenia, co pozwoliło na zachowanie najlepszych cech ziaren. Kaszę jaglaną można podawać do mięsnych i bezmięsnych dań obiadowych zastępując nią ziemniaki lub ryż. Kasza jaglana doskonale komponuje się z jabłkami, śliwkami lub bakaliami w formie słodkich zapiekanek. Doskonale smakuje również okraszona podsmażoną cebulką z boczkiem, doprawiona bryndzą lub ostrym serem.
SANTE A. Kowalski Sp.j. ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa Polska
SANTE A. Kowalski Sp.j. ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa Polska Uwagi o produktach "SANTE" prosimy kierować do Serwisu Konsumenta serwis@sante.pl
serwis@sante.pl