Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Boczek surowy z kością PQS (Pork Quality System) - System Jakości Wieprzowiny to propozycja nowego, kompleksowego systemu wytwarzania wysokiej jakości żywności. Jego celem jest produkcja mięsa wieprzowego o niskiej zawartości tłuszczu, przy zachowaniu ważnych dla konsumentów i przetwórców parametrów jakości mięsa. PQS oznacza wysoką jakość mięsa potwierdzoną certyfikatem. To świadectwo zachowania szczególnych norm w zakresie jakości, bezpieczeństwa i kontroli na każdym etapie produkcji. Wieprzowina ze znakiem PQS to pewność smaku, trwałości i przydatności kulinarnej oraz przetwórczej. Sposób produkcji w Systemie PQS (Pork Quality System) spełnia wszystkie obowiązujące wymogi prawa w zakresie dobrostanu oraz zdrowia zwierząt i ludzi. System opiera się na starannie opracowanym sposobie doboru ras krajowych oraz identyfikacji zwierząt, a także określonych zasadach ich żywienia. Obejmuje hodowlę i chów oraz obrót przedubojowy wraz z przetwórstwem i dystrybucją. Opracowane dla SystemuPQS surowe normy postępowania na każdym z tych etapów wpływają na wysoką jakość mięsa wieprzowego uzyskanego bez udziału tzw. polepszaczy smaku, sztucznych dodatków i barwników.