Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

BASIA Mąka poznańska typ 500 1 kg

Mąka pszenna typ 500

Data ważności: 13-07-2019
Mąka poznańska - Basia
FriscoNowy, zapakowany
3,59
za 1 szt. / 1 kg
3,59 / kg
EAN: 5902020163237
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Mąka poznańska typ 500 Basia to produkt, przy pomocy którego można stworzyć wiele świetnych potraw. Jedno opakowanie to aż 1000 g najlepszej jakości mąki. Doskonale sprawdzi się szczególnie w przypadku dań składających się z ciasta. Ten produkt na stałe powinien zagościć w każdej kuchni.

Mąka poznańska Basia jest produktem pszennym. Stanowi więc doskonałe źródło błonnika, który ma dobry wpływ na organizm człowieka. To najwyższej jakości mąka typu 500, która świetnie sprawdzi się w przypadku ciast kruchych, francuskich oraz tzw. potraw „mącznych” jak np. pierogi lub kluski.

Co można stworzyć przy pomocy mąki poznańskiej typ 500 Basia:

  • Ciasto na pizze
  • Pierogi oraz knedle
  • Ciastko kruche i francuskie
  • Makaron

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyw 100 g produktu * % w 100 g
Wartość energetyczna 1450 kJ / 342 kcal17%
Tłuszcz 1,3 g2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g2%
Węglowodany 70,8 g27%
w tym cukry 2,0 g2%
Białko 10,6 g21%
Sól 0,0 g0%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

1

Jednostka

kg

Waga brutto: 1022

Wymiar liczbowy: 1

Jednostka (specyficzna): Kilogramów

Rodzaj opakowania

Typ: Torebka

Kraj

Kraj produkcji: Polska

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Pierogi ruskie - 3 szklanki mąki Basia - 1 szklanka ciepłej wody - 1 łyżka ciepłego masła - ½ łyżeczki soli - 700 g ugotowanych, zmielonych ziemniaków - 300 g twarogu - 2 cebule Z mąki Basia, wody, masła i soli wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Podziel je na mniejsze części, każdą z nich rozwałkuj na cienki placek i wytnij szklanką kółka. Pokrój drobno cebulę i zeszklij na maśle, a następnie wymieszaj z ziemniakami, pokruszonym twarogiem i dopraw tak jak lubisz. Po nałożeniu farszu dokładnie zlep brzegi. Wrzucaj pierogi do wrzącej wody i gotuj ok. 3-4 minuty.

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Zapach domowego ciasta, smak pysznych pierogów, aromat delikatnych naleśników przywodzą na myśl wspomnienia z dzieciństwa i radosne chwile spędzone wspólnie przy rodzinnym stole. Mąka Basia produkowana ze starannie wyselekcjonowanych zbóż, pozwoli Ci wyczarować ulubione przysmaki w Twojej kuchni. Dzięki najlepszym ziarnom oraz najwyższym standardom produkcji, możesz być pewna, że mąka Basia jest zawsze biała i puszysta.

Cechy

najlepsza do pierogów

doskonała do pierogów, klusek, sosów

Marka

Basia

Marka: Basia

Produkt

Nazwa funkcjonalnaMąka poznańska
Warianttyp 500

Pochodzenie

Wyprodukowano w Polsce.

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

GoodMills Polska Sp. z o.o. ul. Serbska 4 61-696 Poznań

Adres zwrotny

GoodMills Polska Sp. z o.o. ul. Serbska 4 61-696 Poznań Więcej na: www.mojabasia.pl

Adres internetowy

www.mojabasia.pl