Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Dżiugas to tradycyjny lekko chropowaty, twardy ser litewski o bardzo niskiej wilgotności i lekko pikantnym smaku z intrygującym owocowym aromatem. Pomarańczowa barwa i delikatny zapach to charakterystyczne cechy tego litewskiego przysmaku. Dziugas dojrzewa do 24 miesiący, cierpliwie nabierając właściwości, które niczym nie ustępują sławnym w świecie kulinarnym, kruchym serom włoskim. Litewski Dżiugas jest świetną przystawką do przystawek, nadaje niepowtarzalny smak zupom i wzbogaca aromat dań głównych oraz dodaje sałatką pierwiastków słodkiej pikanterii.
mleko
sól
bakterie fermentacji mlekowej (zawierają mleko)
podpuszczka mikrobiologiczna
Wymiar liczbowy 180
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Litwa |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Litwa |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 202
g
Przechowywać w temperaturze: (0 ÷ +6)°C
Min. temp. °C 0
Maks. temp. °C 6
Przechowywać w temperaturze od 0°C do 6 °C.
DŽIUGAS
Marka | Džiugas |
Chronione oznaczenie geograficzne
kraj pochodzenia - LT. mleko pochodzi z - LT.
AB „Zemaitijos pienas"
Sedos g. 35, Telšiai, Litwa
AB „Zemaitijos pienas", Sedos g. 35, Telšiai, Litwa
AB „Zemaitijos pienas", Sedos g. 35, Telšiai, Litwa