Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

DR. OETKER Nasze ciasto Twoje pomysły Ciasto kruche 400 g

Ciasto kruche w proszku

Data ważności: 30-09-2019
Ciasto kruche - Dr. Oetker
FriscoNowy, zapakowany
5,89
za 1 szt. / 400 g
14,72 / kg
EAN: 5900437086415
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Ciasto kruche marki Dr.Oetker to słodkie, wytrawne ciasto cechujące się kruchą strukturą.Perfekcyjnie dobrane składniki dają efekt pysznego, słodkiego smaku. Ciasto może być bazą do upieczenia przeróżnych ciast.

Ten produkt to doskonała propozycja dla osób, które cenią swój czas lub lubią sobie ułatwiać przygotowywanie posiłków. Przygotowanie tego ciasta kruchego zajmuje niewiele czasu, zatem doskonale sprawdzi się także w awaryjnych sytuacjach.

Ciasto kruche można wykorzystać między innymi jako spód do takich ciast, jak:

  • Szarlotka
  • Ciasto kruche ze śliwkami i budyniem
  • Spód do karpatki
  • Dodatek do sernika

Składniki

Pokaż

Składniki

mąka PSZENNA

cukier

substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)

sól

Zalecenia dla alergików

PszenicaZawiera
MlekoMoże zawierać

Inne informacje o alergenach

Produkt może zawierać śladowe ilości MLEKA.

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Składnik pokarmowy1 porcja (34 g) zawiera:Energia w 100 g 1677 kJ / 400 kcal
Wartość energetyczna570 kJ7.00
Referencyjna wartość spożycia dla przecietnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyWartość odżywcza po przyrzadzeniu bez owoców 100 g1 porcja = 34 g(%*)
Energia1677 kJ570 kJ7%
Energia400 kcal136 kcal
Tłuszcz 16,2 g5,5 g8%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 4,3 g1,5 g8%
Węglowodany 56,2 g19,1 g7%
w tym Cukry 22,5 g7,7 g9%
Białko 6,5 g2,2 g4%
Sól 0,82 g0,28 g5%
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 34 g.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

400

Jednostka

g

Waga brutto: 408

Wymiar liczbowy: 400

Jednostka (specyficzna): Gramów

Liczba użyć

16

Użycie

Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 34 g.

Rodzaj opakowania

Typ: Zgrzewane

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Pozostałe informacje

1 porcja (34 g) zawiera: energia 570 kJ 136 kcal 7%* Energia w 100 g 1677 kJ / 400 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal

Przepisy

Dodaj: - 100 g margaryny - 1 jajko - 1 kg jabłek - cukier do smaku Zamiast jabłek można użyć konfiturę (ok. 400 g) lub śliwki (500-600 g). Ciasto ze śliwkami najlepiej jest zrobić w prostokątnej formie (29 cm x 21 cm), wykładając spód całym ciastem kruchym, a następnie śliwkami. Inne przepisy znajdziesz na www.oetker.pl Szarlotka na kruchym cieście Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta kruchego Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj miękką margarynę i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. 1/4 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Resztę ciasta rozłóż w wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie (ø 24 cm), lekko podwyższając brzeg na wysokość ok. 3 cm. 2. Przygotowanie owoców Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, gotuj ok. 10 min, dosłodź do smaku (do słodkich jabłek możesz dodać sok z cytryny). Ostudzoną masę jabłkową rozłóż równo na cieście. 3. Przygotowanie górnej warstwy Piekarnik nastaw na temp. 175°C bez termoobiegu. Na warstwę owoców zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (tarka o dużych oczkach). 4. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 175°C Czas pieczenia: 45-50 min Tarta z owocami Dodaj: - 3 jajka - 120 g masła - 1 Budyń waniliowy Dr. Oetkera - 90 g cukru - 250 ml mleka - 200 ml śmietanki 30% - 200 g owoców Ilość ciasta kruchego wystarcza na przygotowanie 2 tart. Zagnieć ciasto z 1 jajkiem i 120 g miękkiego masła. Podziel na 2 części. Jedną część zamroź, a gdy znów przyjdzie Ci ochota na upieczenie tarty, wystarczy rozmrozić ciasto. Piekarnik nastaw na temp. 180°C. Formę wysmaruj masłem i wyklej pozostawionym ciastem, nakłuj widelcem i odstaw na 15 min do schłodzenia. Podpiecz w piekarniku na złoto przez ok. 20 min. Ugotuj budyń na 250 ml mleka, z dodatkiem ok. 90 g cukru. 200 ml śmietanki wymieszaj z 2 jajkami i wlewaj po trochu do gorącego budyniu, cały czas mieszając do zgęstnienia. Masę wylej na ciasto, na wierzchu ułóż owoce, np. świeże lub mrożone truskawki, jagody, maliny (nie rozmrażaj). Piecz przez ok. 45 min, w temp. 180°C, aż masa się zetnie. Kruche ciasteczka ok. 45 szt. Dodaj: - 100 g miękkiego masła - 1 jajko - mąkę do podsypania - produkty Dr. Oetker do dekoracji Zawartość opakowania wsyp do miski, zagnieć z masłem i jajkiem do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy na grubość ok. 5 mm. Za pomocą foremek lub noża wycinaj ciasteczka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Możesz posypać je grubym cukrem, orzechami itp. Piecz w nagrzanym piekarniku, w temp. ok. 180°C przez ok. 10-15 min. Po ostudzeniu udekoruj produktami Dr. Oetkera. Smacznego!

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

"Biszkopt" i "Ciasto kruche". Przeznaczone są dla gospodyń ceniących sobie ułatwienia w kuchni. Dzięki tym ciastom przygotujesz dla Twojej rodziny ulubione wypieki. Wystarczy, że puścisz wodze fantazji, dodasz niezbędne składniki i zastosujesz jeden z podanych przepisów. Zawsze ten sam efekt: zaskakujące smakiem ciasto i radość Twojej rodziny. Na każdym opakowaniu znajdują się dodatkowe przepisy.

Cechy

z przepisami na: szarlotkę, tartę owocową, kruche ciasteczka

Marka

Dr. Oetker

Marka: Dr. Oetker

Produkt

Nazwa funkcjonalna: Ciasto kruche

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Telefon/Fax kontaktowy

801100700

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl