Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
W porównaniu z klasyczną wersją, GALBANI Ser Mozzarella light ma niższą zawartość tłuszczu aż o 40%. Jest to tradycyjna włoska mozzarella o delikatnym mlecznym smaku. Świetnie smakuje spożywana zarówno na surowo, jak i po obróbce cieplnej.
Mozzarella light idealnie nadaje się do wszelkich dań kuchni włoskiej. Może być wykorzystywana do sałatek np. Caprese, pizzy, zapiekanek, jest też głównym składnikiem makaronów i lasagne. Ten rodzaj sera jest bogaty w wapń, który buduje kości i zawiera dużo wit. B12 i selenu.
GALBANI Ser Mozzarella light zawiera także kwas linolowy, który jest odpowiedzialny za spadek wagi – dlatego warto go spożywać w diecie odchudzającej.
częściowo odtłuszczone mleko pasteryzowane
sól
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
podpuszczka
składniki zalewy: woda, sól
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 699 | 873.75 |
Wartość energetyczna (kcal) | 167 | 208.75 |
Białko (g) | 20 | 25 |
Węglowodany (g) | 1.6 | 2 |
Tłuszcz (g) | 9 | 11.25 |
Wymiar liczbowy 220
Masa po odsączeniu 125
Opakowanie | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Czechy |
Typ | Zgrzewane |
Waga brutto 183
g
Średnia miara (e)
czeski
angielski
niemiecki
polski
słowacki
inne
Przechowywać w temperaturze od +4°C do +7°C.
Min. temp. °C 4
Maks. temp. °C 7
Galbani
Marka | Galbani |
Wyprodukowano w Czechach
Lactalis Polska Sp. z o.o.
ul. Okulska 7 02-604 Warszawa
Lactalis Polska Sp. z o.o. ul. Okulska 7 02-604 Warszawa www.ilgustoitaliano.pl
Lactalis Polska Sp. z o.o. ul. Okulska 7 02-604 Warszawa
www.ilgustoitaliano.pl