Zamawiam
Koszyk: 0,00

DELECTA DUŻA BLACHA Ciasto drożdżowe 600g

Ciasto drożdżowe w proszku

Data ważności: 30-10-2018
Delecta Duża Blacha – Ciasto drożdżowe 600 g. Ciasto drożdżowe do domowego przygotowania.
FriscoNowy, zapakowany
7,99
za 1 szt. / 600g
13.32/kg
EAN: 5900983002693
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.
BAKALLAND Wielka Księga z Wypiekami 1szt

BAKALLAND Wielka Księga z Wypiekami

odbierz

za 1 grosz

Zobacz promocję

Opis produktu

Ukryj
Przygotować
Do ciasta: 3 jaja, 300 ml mleka, 100 g margaryny
Do kruszonki: 4 łyżki mąki pszennej (60 g), 3 łyżki cukru (45 g), 35 g margaryny
Sposób Przygotowania:
1. Przygotować kruszonkę: zagnieść mąkę i cukier z miękką margaryną, rozkruszyć.

2. Wlać do garnka mleko, dołożyć margarynę. Razem podgrzewać do rozpuszczenia margaryny, ostudzić. Roztwór powinien być lekko ciepły (maks. temp. 40 st.C).
3. Wsypać zawartość opakowania do wysokiego naczynia, dodać jaja i stopniowo wlewać mleko z margaryną. Miksować (mieszadła świderki) około 5 minut.
4. Gotową masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm, posypać kruszonką.
5. Odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia.
6. Wstawić do zimnego piekarnika i piec w temperaturze 170-180 st.C około 40-50 minut do złocistego koloru kruszonki (sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
Ciasto doskonale smakuje z dodatkiem rodzynek i startej skórki cytrynowej.
Można je również podawać z owocami (jabłka, wiśnie, śliwki), posypane kruszonką.

Składniki

Pokaż

Składniki

mąka pszenna

cukier

drożdże piekarskie w proszku 3%

emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym

sól

syrop glukozowy

mleko odtłuszczone w proszku

aromat

barwnik: karoteny

naturalny ekstrakt z wanilii

Zalecenia dla alergików

JajaMoże zawierać
MlekoZawiera
SojaMoże zawierać
PszenicaZawiera

Inne informacje o alergenach

Produkt może zawierać jaja i soję.

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Składnik pokarmowyJedna porcja (38 g) dostarcza:w 100 g: 1408 kJ/335 kcal
Wartość energetyczna540 kJ6.00
RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyWartość odżywcza produktu po przyrządzeniu Na 100 gNa porcję 38 g%RWS* na porcję 38 g
Wartość energetyczna 1408 kJ540 kJ6%
Wartość energetyczna 335 kcal128 kcal
Tłuszcz 12 g4,6 g6%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,9 g1,5 g7%
Węglowodany 48 g19 g7%
w tym cukry 15 g5,7 g6%
Białko 8,0 g3,1 g6%
Sól 0,44 g0,17 g3%
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł. i margaryną 80% tł.).

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

600

Jednostka

g

Waga brutto: 613

Wymiar liczbowy: 600

Jednostka (specyficzna): Gramów

Liczba użyć

30

Użycie

ok. 1150 g produktu po przyrządzeniu (30 porcji)

Rodzaj opakowania

Typ: Zgrzewane

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Pozostałe informacje

Jedna porcja (38 g) dostarcza: energia 540 kJ 128 kcal 6%* w 100 g: 1408 kJ/335 kcal *RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Przepisy

Przygotuj: Do ciasta: 3 jaja, 300 ml mleka, 100 g margaryny Do kruszonki: 4 łyżki mąki pszennej (60 g), 3 łyżki cukru (45 g), 35 g margaryny. Sposób przygotowania: Przygotuj kruszonkę: zagnieć mąkę i cukier z miękką margaryną, rozkrusz. Wlej do garnka mleko, dołóż margarynę. Razem podgrzewaj do rozpuszczenia margaryny, ostudź. Roztwór powinien być lekko ciepły (maks. temp. 40°C). Wsyp zawartość opakowania do wysokiego naczynia, dodaj jaja i stopniowo wlewaj mleko z margaryną. Miksuj (mieszadła świderki) ok. 5 min. Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm, posyp kruszonką. Odstaw w ciepłe miejsce na 30 min do wyrośnięcia. Wstaw do zimnego piekarnika i piecz w temp. 170-180°C bez termoobiegu przez 40-50 min do złocistego koloru kruszonki (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). Baw się smakiem! - Możesz je również podawać z dodatkiem rabarbaru czy ulubionych owoców (jabłka, wiśnie, śliwki). - Nasze ciasto drożdżowe doskonale smakuj z dodatkiem rodzynek i startej skórki cytrynowej - my polecamy Bakalland Wyszukane przyjemności Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Ciasto drożdżowe Delecta to wyśmienita propozycja dla całej rodziny. Jedyne ciasto drożdżowe na rynku z dodatkiem suszonych drożdży. Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Dzięki dodatkowi odpowiednich kompozycji drożdży suszonych i innych składników, ciasto drożdżowe zawsze wyrasta i jest wyjątkowe w smaku.

Cechy

z drożdżami

idealne dodatki**

**Opakowanie nie zawiera dodatków

Marka

Delecta

Marka: Delecta

Podmarka: Duża Blacha

Produkt

Nazwa funkcjonalnaCiasto
Wariantdrożdżowe

O marce

Delecta - Prosto z serca Życzymy udanych wypieków! Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się dobre intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.

Dodatkowe informacje

Zasmakuj!

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa

Adres zwrotny

Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl

Adres internetowy

www.delecta.pl

Tagi:

DELECTA