Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Bez laktozy Ser Gouda w plastrach bez laktozy Mlekovita to propozycja dla osób, które mimo nietolerancji laktozy lub uczulenia na ten składnik chcą cieszyć się smakiem tradycyjnych wyrobów mlecznych, takich jak sery.
Ser bez laktozy zawiera w sobie wszystkie walory, jakie posiada tradycyjny ser – jest dobrym źródłem wapnia oraz związków mineralnych. Przy tym zachowuje taki sam smak. Można go jeść zarówno samodzielnie, na kanapkach, jak i jako dodatek do innych dań. Jest miękki i delikatny, dlatego doskonale sprawdzi się w daniach przygotowywanych na gorąco.
Ser gouda bez laktozy Mlekovita – dodatek do codziennych dań:
mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik annato
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość odżywcza (kJ) | 1397 | 2095.5 |
Wartość odżywcza (kcal) | 334 | 501 |
tłuszcz | 26 | 39 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 17 | 25.5 |
węglowodany | 0 | 0 |
w tym cukry (g) | 0 | 0 |
białko | 25 | 37.5 |
Sól (g) | 1.6 | 2.4 |
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +10°C.