Zamawiam
Koszyk: 0,00

MELISSA Primo Gusto Makaron Conchiglioni (Duża Muszla) 100 % Durum 250g

Makaron w 100% z semoliny z pszenicy durum.

Data ważności: 15-04-2019
Makaron Conchiglioni - Melissa Primo Gusto. Wyjątkowe, smaczne danie na każdą okazję.
FriscoNowy, zapakowany
4,25
za 1 szt. / 250g
17.00/kg
EAN: 5201193203734
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj
Conchiglioni to makaron w formie dużych muszli. Ta włoska specjalność, będąca nowością w portfolio marki Melissa Primo Gusto, stwarza zupełnie nowe możliwości kulinarne.
Makaron jest przeznaczony do nadziewania dowolnym farszem i zapiekania, a samaforma sprawia, że dania z nim są wyjątkowe i bardzo efektowne.
Conchiglioni Melissa Primo Gusto to doskonały makaron al dente w 100% z semoliny pszenicy durum i zapakowany w sztywne kartonowe opakowanie, co skutecznie chroni go przed pokruszeniem, dając gwarancję doskonałego kształtu.

Składniki

Pokaż

Składniki

semolina z pszenicy durum

woda

Zalecenia dla alergików

JajaMoże zawierać
PszenicaZawiera

Inne informacje o alergenach

Może zawierać śladowe ilości jaj.

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyna 100 g
Wartość Energetyczna 1525 kJ /360 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 73 g
w tym: Cukry 3,2 g
Białko 12 g
Sól 0,01 g

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

250

Jednostka

g

Waga brutto: 309

Wymiar liczbowy: 250

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rodzaj opakowania

Typ: Karton

Informacje o recyklingu

Opakowanie: Nadające się do recyklingu

Kraj

Kraj produkcjiUE
Zapakowano wUE

Język produktu

Główny język opisuangielski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

bułgarski

angielski

estoński

polski

inne

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Jak przygotować Conchiglioni „All'Italiana": Składniki do nadzienia: 600 g mielonej wołowiny, 600 g mielonej wieprzowiny, 175 startego parmezanu, 200 g bułki tartej, 50 ml oliwy z oliwek, 50 g masła, 2 jajka (ubite), 2 średnie marchewki (starte), 2 średnie cebule (drobno pokrojone), 1 ząbek czosnku. Sposób przygotowania: Na dużej patelni powoli rozgrzać oliwę, dodać cebulę, czosnek i marchewkę. Podsmażyć do momentu, aż cebula się zeszkli. Dodać wołowinę i wieprzowinę. Smażyć przez 15 minut, zdjąć z ognia, studzić przez 10 minut. Dodać ser, bułkę tartą i jajka. Farsz dobrze wymieszać i gdy wystygnie, nadziewać nim Conchiglioni. Posmarować masłem i polać sosem pomidorowym dno żaroodpornego płytkiego naczynia. Układać Conchiglioni, tak aby się nie stykały. Polać Conchiglioni resztą sosu pomidorowego. Posypać wiórkami masła. Przykryć całość folią aluminiową. Piec 40 minut w uprzednio rozgrzanym do 160°C piekarniku. Zdjąć folię. Przyrumienić przez kolejne 5 minut. Wyjąć z piekarnika, odstawić na 5 minut. Podawać ze startym parmezanem. Sos: 2 puszki koncentratu pomidorowego (140 g), 25 ml oliwy z oliwek, 1 średnia cebula, 1 litr bulionu, szklanka białego wina. Oliwę rozgrzać powoli na dużej patelni. Dodać cebulę. Smażyć do zeszklenia. Powoli dodać bulion i koncentrat pomidorowy. Gotować na małym ogniu przez 15 minut. Dodać wino. Gotować przez kolejne 15 minut. Zdjąć z ognia, ostudzić.

Informacje producenta

Pokaż

Marka

Primo Gusto

Marka: Primo Gusto

Podmarka: Mellisa

Produkt

Nazwa funkcjonalnaMakaron
WariantConchiglioni

O producencie

Melissa-Kikizas S.A. posiada wdrożony certyfikowany System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności zgodnie z ISO9001&ISO22000

Pochodzenie

Wyprodukowano i zapakowano w EU

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Wyprodukowano i zapakowano dla MELISSA KIKIZAS FOOD PRODUCTS S.A. 1 Vionos Str. 10443, Athens

Adres zwrotny

ATLANTA A.M. Sp. z o.o. ul. Annopol 4A 03-236 Warszawa Poland www.atlanta-am.pl

Adres internetowy

www.atlanta-am.pl

Adres importera

ATLANTA A.M. Sp. z o.o. ul. Annopol 4A 03-236 Warszawa Poland