Lampomodoro to wyjątkowy przecier pomidorowy stanowiący produkt pośredni pomiędzy odparowanym, gęstym koncentratem a naturalnym sokiem. To świetna podstawa sosów do włoskich makaronów.
Przecier pomidorowy powstaje wyłącznie z naturalnych pomidorów bez dodatku jakichkolwiek chemicznych utrwalaczy, konserwantów czy polepszaczy smaku. Opakowanie zawiera około 99% pomidorów i niewielki dodatek soli poprawiający smak i trwałość produktu.
Przecier dzięki swojej gęstości jest optymalną bazą sosów pomidorowych, które nie wymagają już zagęszczania a jedynie doprawienia ziołami lub innymi przyprawami.
CONSERVE DELLA NONNA Przecier pomidorowy naturalny Lampomodoro
pomidory 99%, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy., tekst dotyczący alergenów, seler, przetwory mleczne soja, orzechy, ryby i mięczaki
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza (kJ)
100.00 kJ
1.2%
Wartość odżywcza (kcal)
24.00 kcal
1.2%
białko
1.30 g
2.6%
węglowodany
4.57 g
1.8%
tłuszcz
0.10 g
0.1%
Dzienna porcja obliczona na podstawie wartości energetycznej dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) na 100 g produktu.Twoje zapotrzebowanie może być wyższe lub niższe.